Олег Чиков остава в ареста, Дамбика е освободен

съдебна палата

Районният съд в Гоце Делчев не уважи искането на прокуратурата за задържане под стража на криминално проявения Кирил Кръстев-Дамбика и днес след гледаната мярка за неотклонение той бе освободен.

Кръстев бе арестуван миналия ден веднага след обира в Потребителска кооперация „Единство“ в с. Дъбница, откъдето бяха откраднати 51 000 лева и 515 евро, съхранявани в касата.

Дамбика бе задържан за 72 часа с полицейско разпореждане в местно заведение за притежание на наркотици и със съмнение за съпричастност към крупната кражба в Дъбница.

Вероятно и двете обвинения на прокуратурата са отпаднали заради липса на доказателства, заради което съдът не е уважил искането за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ и е пуснал на свобода Дамбика.

В отделно заседания обаче Районният съд в Гоце Делчев с коренно различни обвинения от тези на Кирил Кръстев уважи искането на прокурора и остави за постоянно в ареста другия задържан след кражбата – Олег Чиков.

Чиков остава в следствения арест в Разлог с обвинение по член 149, ал. 2 от Наказателния кодекс за блудство и изнасилване на непълнолетно момиче, съгласно който може да получи присъда от 2 до 8 години затвор.

В седемдневен срок Чиков има право да обжалва постановената му мярка.

Както ИНФОМРЕЖА писа, часове преди да бъде арестуван, Олек Чиков изпрати писмо до редакцията ни, в което разказа подробно неговата гледна точка по случая с непълнолетната девойка.

Ето текста на писмото без редакторска намеса:

„Здравейте, казвам се Олег Чиков от гр. Гоце Делчев, на 27 години съм, от ромски произход. Работя частна работа(извоз на дърва за огрев). Наскоро стана един неприятен слуай с едно момиче, също ромка от град Гоце Делчев, на 15 години.

Преди няколко дена тя ми писа в социалната мрежа, че иска да си купи лещи за очи в зелен цвят и й казах, че ще й дам пари. Но в мен в същия ден нямах пари и й казах, че около 19 часа на същия ден работодателят ми се връща от работа и ще му поискам пари, които ще й дам за лещи. Тя се намръщи и дойде у нас в лошо настроение.

Попитах я защо е дошла, а тя ми каза, че ще чака, докато й дам нужните за нея пари. Попитах я коло струват лещите, а тя ми каза, че са 70 лева. Аз не очаквах тази сума, мислех си, че струват от порядъка на 10 лева и й отказах. В същия момент тя се обърна към мен с думите, че парите много й трябват и ми заяви, че иска да спи с мен, само и само да й дам необходимата за нея сума.

Аз се възмутих и й попитах: „Затова ли си дошла? Да спиш с мен?“, а тя ми отвърна, че е готова на всичко, за да й дам пари и взе да съблича горната си дреха. Но в същия момент се отвратих от думите й, хванах ръцете й, за да не се съблича, и й ударих повече от един шамар с думите, че след малко ще ходя при баща й да му разкажа какви ги върши дъщеря му.

Тя се разплака. Хванах я за ръката да я водя у тях, а тя се отскубна и ми заяви, че ще каже на баща си, че съм правил секс с нея. Отвърнах й, че каквото и да ми говори, аз ще кажа истината на баща й.

Момичето се казва М. К. Тя се запъти към тях. След 5 минути и аз се запътих към тях . Звъннах на М. К. да й кажа, че отивам в тях, но вместо тя да вдигне телефона, вдигна баща й.

Обърна се към мен с въпросите дали съм докоснал дъщеря му сексуално, а аз отвърнах, че тя искаше да правим секс, но аз й отказах и я ударих. Той ме заплаши, че ще я води на гинеколог да проверят дали има сексуално посегателство. Отвърнах му, че няма сексуално посегателство и баща й ми затвори телефона.

Аз малко се притесних от обстоятелствата и се отказах да ходя при бащата на М. К. След време същия ден аз отново звъннах на М. К. и от другата страна на телефона вдигна лекарка гинеколог, която ми обясни, че ще проверят за девствеността на М. К.

По същото време ми звънна телефона и аз вдигнах и попитах кой е. Разбрах, че ми се обаждат от полицията и че резултатите от медицинския преглед са установили, че момичето е девствено.

Сега полицията ме издирва, за да дам писмени показания, но аз се крия и не знам всъщност М. К. защо е излъгала, че е изнасилена. Тя не можа ли да се сети, че ще я водят на гинеколог и защо полицията толкова настоява да дам писмени показания дали съм извършил престъпление, че съм ударил шамар на М. К. Тъй като тя ми предложи секс срещу заплащане.

Аз не знам отговорите, но мисля, че други хора знаят и затова се обръщам към вас, за да разкажете на хората в какъв объркан свят живеем и дано такава нелепа случка да не се случва на никого…“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене