Connect with us

Градът

Данчо Караджов от „Сигнал“ със специални благодарности към кмета на Гоце Делчев

Published

on

Концерт на група Сигнал в Дома на културата в гр. Гоце Делчев преди малко повече от година

Концерт на група Сигнал в Дома на културата в гр. Гоце Делчев преди малко повече от година

Кметове, които поддържат кул­турата, са дос­тойни за похвала. Миналата годи­на тръгнахме на националното си турне от Гоце Делчев, кметът е достоен за похва­ла, каза фронтменът на „Сигнал“ Данчо Караджов пред интернет портала на бъл­гарските общини kmeta.bg

Местната власт може да направи много по отноше­ние на културата. Стига да не се мисли, единстве­но и само в бито­ви рамки, къде да отиде местният бюджет. Наисти­на, има кметове, които милеят за поддържане на духовността в тяхното населено място и те са дос­тойни за похвала и уважение.

Ето, аз ведна­га мога да дам такъв пример. Миналата годи­на, па 3 март, на­връх национал­ния ни празник, тръгна нашето национално тур­не, по случай 35 години „Сигнал“. Ако трябва да из­казвам благодар­ност, веднага ще го направя, и тя е отправена към кмета на Гоце Делчев – Влади­мир Москов. Той не прави за пръв път рок концерти в града. Ние сме много чести гости там. Подписвам се е две ръце за него, защото тoй прави всичко въз­можно, културата в Гоце Делчев да е на едно добро регионално ниво.

Естествено, Цонко Цонков е за мен кметът, който е доайен по тази тема. От десетина години, превърна Каварна в световен център на рока. Но освен това, там през месец, през два има театрални фести­вали, фолклор­ни фестивали и какво ли още не свързано с култу­рата.

Изданието с публикувало и електронна анке­та, в която всеки може да гласува за своя кмет — фа­ворит.

Вестник „Хроника“

Градът

За хората с добри сърца! Майка и бебчето и си търсят стопани в Гоце Делчев!

Published

on

Млада майка – куче порода “Улична превъзходна” заедно с едното и бебче си търсят стопани. Кучетара се намират на територията на бившият полк в град Гоце Делчев около плаца, където се провеждаше панаира. За сътбата на кучетара ни инфирмираха наши малки приятели от квартал “12 конгрес” които ежедневно се грижат за бездомните животинки. “Решихме да им търсим дом, защото майката имаше още малки но те изчезнаха. Опасяваме се че са убити. За това се обърнахме към Топ Преса, да ни помогне да намерим приют за кучетара”, пишат ни децата с добри сърца от квартала. Разбира се че веднага ще публикуваме апелът им. Помнете – ако приютите тези две добри същества, смисалът да живеят ще е обичта към Вас. Когато ви чакат на вратата, няма да се интересуват от студ, жега, приблеми и нерви… ще ви чакат да ви видят защото ще ви обичат. Ако решите да ги приютите звъннете ни или ни пишете за съдействие.

Continue Reading

Градът

ЛРС”Сокол”: Наслука на всички колеги!

Published

on

Утре официално се открива ловният сезон в страната. Във връзка с това, управителният съвет на Ловно-рибарско дружество “Сокол” – Гоце Делчев изпрати поздравителен адрес към всички колеги ловци. “От сърце желаем успешни излети, много слука, здраве и късмет…” пишат от ловното. “Нека разумът, опитът и професионализмът бъдат движещата сила и да се похвалим с един успешен ловен сезон. Напред, колеги!”.

Continue Reading

Градът

Възможност за работа в Общинска администрация – Гоце Делчев, дирекция „Устройство на територията“!

Published

on

Възможност за работа в Общинска администрация – Гоце Делчев, дирекция „Устройство на територията“!
Изисквания към кандидатите:
1.Образователна степен: Висше образование, минимална образователна степен: Бакалавър; Област на висшето образование: Технически науки, Професионално направление: Архитектура, строителство и геодезия и други.
2. Образователна степен: средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация в областите „Архитектура и строителство“ и „Техника“.
Професионален опит: 2 години.
Професионална компетентност: Да притежава професионални знания и умения, необходими за успешното изпълнение на длъжността. Да притежава способност да работи ефективно в екип. Умения за работа с граждани.
Компетентност, свързана с познаване на нормативни актове – обща информираност за нормативните актове, свързани с дейността му (Закона за устройство на територията, Закона за управление на отпадъците, Закон за обществените поръчки, Закона за общинската собственост, Закона за кадастъра и имотния регистър и всички подзаконови нормативни актове, свързани с дейността), умения за практическото им прилагане, способност да работи съобразно нормативните актове
Допълнителна квалификация – компютърни умения-работа с MS Exel, MS Word, AutoCAD, MCAD;
Кратко описание на задълженията: изготвяне на технически спецификации, количествени сметки и количествено-стойностни сметки, извършване на инвеститорски контрол на обекти общинска собственост от техническата инфраструктура, сгради за образование, здравеопазване, участие в оценителни комисии по Закона за обществените поръчки, изготвяне на отговори до граждани, съгласуване на инвестиционни проекти на общината с държавните институции.
Необходими документи:
1. Заявление от кандидата /свободен текст/
2. Автобиография /СV/.
3. Ксерокопие на следните документи: диплома за завършена образователна степен; документи удостоверяващи професионален опит, компютърна грамотност.
Извършване на подбора от страна на работодателя – по документи и интервю с отговарящите на изискванията кандидати.
Документите се приемат до 17.00 часа на 31.08.2021 година в сградата на Община Гоце Делчев, ул. Царица Йоанна №2, Информационен център.
Може да бъде изображение с тухлена стена и на открито
Росен Попарков, Violeta Djambazova и 8 други
3 споделяния
Харесване

Коментар
Споделяне

Continue Reading

ВИДЕО

Топ Преса от мястото на събитието! Посрещане на живия огън от Йерусалим в района на общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча.

Published

on

Благодарение на любезното съдействие на отец Христо Паланков свещеник от Неврокопска Света Митрополия, Топ Преса успя да стане свидетел и да пресъздаде целият процес, по посрещането на свещения жив огън от Йерусалим в Неврокопския край.

За първи път медия в района прави това! Гледайте всичко е във видеото!

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ