274 малки български фирми и земеделски производители са пред фалит

Народното събрание издаде закон, с лобирането на група депутати и с  ясното съзнание ,че обявява в несъстоятелност 274 малки български фирми и земеделски производители, работещи в икономически изостаналите райони на страната. Закриват се 1800 работни места.

Представители на 274 малки ВЕИ, които излязоха пред Народното събрание на протест „Европа не дава пари, за да фалирате малките български PIC00055.JPGфирми“, искат да запознаят обществеността  днес, от 13 часа в залата на БТА с последиците на Параграф 18 ЗИЗЕ, влязъл в сила от 24.07.2015 г., коетозадължава тези малки,семейни производители да работят под себестойност и ги довежда до умишлен фалит.

Кой печели от този фалит? При фалит на тези малки ВЕИ по вина на държавата, данъкоплатецът трябва да плати глоба в размер на 100 милиона лева и ПРСР (Програмата за развитие на селските райони) ще бъде закрита. Те са едва 0,08 % от производството на електроенергия на страната и не влиаят на цените на тока за крайните потребители !

На кого пречат? Кой е лобиста против тези малки ВЕИ? Кой иска да купи фалирали фирми? Това грабеж ли е на собствена инвестиция?

 

Участници:

  • Упълномощени представители на 274 малки ВЕИ производители, собственици на малки ВЕИ.
  • Проф. Хиновски – Председател е на Българския енергиен Форум и директор в енергийната консултантска компания ПроЕкоЕнергия.Заемал е редица отговорни държавни постове: член на държавната пускова комисия на АЕЦ “Козлодуй”, директор на ядрена дирекция в „Енергопроект” (1998-2001) изпълнителен директор на НЕК (1997-1998), зам.-председател на Борда на АЕЦ “Козлодуй”(1999-2001)Специализирал е в Италия, Франция, Канада, САЩ и Япония. Работил е като консултант за световни компании като „Уестнгхаус”, „Сименс”, „Фраматом”, „Газ дьо Франс” и ЕБВР Професионален опит – над 40 години опит в управление на проекти в енергетиката.
  • Светлин Танчев – Председател на парламентарната комисия за контрол на еврофондовете;
  • Румен Йончев – депутат, член на комисията по земеделие.
  • Огнян Златев – Ръководител на Представителство на Европейската комисия в България;

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене