40 участника от Рибново и Долно дряново ще изнесат концерти пред български малцинства в Албания

Фондация „Българска памет“ съвместно със Сдружение „Неврокоп“ организират концерти пред българските малцинства в Република Албания.

ГРУПАТА ОТ 40 УЧАСТНИКА Е ОТ ОБЕДИНЕНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ – СЕЛО ДОЛНО ДРЯНОВО И СРЕДНО УЧУЛИЩЕ „ЙОРДАН ЙОВКОВ“ – село Рибново община Гърмен.

Спецялен гост ще бъде и носителката на първа награда от конкурса „Градът търси талант“ Фатме Кальор от Брезница.

Домакини на посещението са посолството на Република България в столицата Тирана, Република Албания и Българо-албанското дружество за приятелство със неговия заместник-председател Ервис Талури.

Групата заминава на 3.05.2018г. Първия концерт е в столицата Тирана в градския парк на 04.05.2018г. На 05.05.2018г. е предвиден концерт съвместно с домакините от град Кукъс на празниците на община Кукъс.

Учениците ще посетят и поднесат много подаръци и сувенири изработени от тях на българските общности в Корча,Голо Бърдо и Преспа където ще направят дарение от 100 Букварчета от издателство „Просвета“ и компютърна техника дарена от депутатите Даниела Савеклиева и Цветан Цветанов от парламентарната група на ПП ГЕРБ.

Програмата ще завърши с концерт пред ученици и учители от ОУ “Никола Вапцаров“ –гр. Струмица, Р. Македония.

На 06.05.2018г. учениците ще присъстват на поклонението на военото гробище в Ново село, Република Македония възстановено от фондация „Българска памет“ на която ще присъстват и президентите на Р.Македония и Р.България.

Групата ще бъде придружена от Исмет Узунов – председател на Общински съвет – с. Гърмен, директора на СУ “Й. Йовков“ –с. Рибново, Манчо Джуркин и Галя Дерменджиева зам. директор на ОбУ “Хр. Ботев“-с. Долно Дряново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене