На вниманието на шефа на КАТ – Благоевград, Ст. инспектор Данаил Стоицов!

Не спирате циганчета, които карат сами каруци – това значи ли, че и аз мога да дам на  9-годишния ми син да управлява колата ми?

Искам да се обърна чрез Топ Преса към началника на КАТ – Благоевград, г-н Данаил Стоицов. Искам да го помоля това безобразие по улиците на Благоевград да бъде спряно. Като гражданин на областния център, аз съм наясно, че няма как движението на каруци да бъде напълно спряно. Да, винаги ще се съобразяваме и ще си затваряме очите за нередностите и опасностите с които ежедневно се сблъскваме. Оправданието може би е, че циганите са неграмотни и не знаят значението на пътен знак В10. На мен не ми звучи, като оправдание, защото знака забраняващ влизане на ППС, теглени от животни е кръгъл с червен контур и на него е нарисувана каруца, теглена от кон и човек, който я управлява. Тоест колко и да си прост би трябвало да разбереш за какво става дума. Но не… Те са нагли и правят винаги всичко на пук. Една от причините и катаджиите да не им обръщат внимание. Това, което искам е всичко да бъде регламентирано, защото вчера това което видях ме потресе… Дете, малко циганче само управляваше каруца. Спираше където си иска, ровеше из кофите и събираше боклуци.

Cigani-2 Та кой дава право на дете само да е на пътя и да управлява каруца, теглена от кон? В такъв случай, аз мога ли да дам на 9-годишният ми син да кара колата ми? Каква е разликата, колата е доста по сигурна, седалките са доста по- удобни, има и ABS, ESP, Airbag, Ксенонови фарове, ASR/Тракшън контрол, каквото и да означава това… Защо, моето дете е дискриминирано и неможе да си прави и то кеф на пътя? Задавам въпроса, като обикновен гражданин, данъкоплатец и жител на Благоевград.

Ще ми бъде изключително интересно и приятно Ст. инспектор Данаил Стоицов да отдели от времето си и да имаме възможността да поговорим по темата. Мисля, че и на нашите читатели ще им бъде интересно.

Методи Байрактарски
Зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене