РИМ-Благоевград се включи в Европейската нощ на музеите, връчи грамоти на приятели и сътрудници

За десети пореден път Регионален исторически музей – Благоевград  в партньорство с  Министерство на културата и Община Благоевград се включи в европейската инициатива „Нощ на музеите“. Мотото на вечерта тази година беше „Музеите и културните ландшафти“, като идеята е да се насочи общественото внимание върху мястото на музеите в градската среда и ролята, която те играят при формирането на съвременната култура.

122858-muzei-nosht-01По време на официалното откриване директора на музея – д-р Христина Цонева подчерта ролята на РИМ-Благоевград за културното развитие на Благевград.

„През шестте десетилетия на своето съществуване музея успява да се превърне в емблема за културното развитие на Благоевград и да определя и характеризира културната му идентичност.“, добави Цонева.

122859-muzei-nosht-02В Европейската  нощ на музеите, Регионален исторически музей – Благоевград, за пореден път, присъди своите годишни номинации за приятели и сътрудници, заради приноса им в опазване и популяризиране на културно-историческото наследство, заради ползотворното им партньорство и подкрепа в дейността на музея. От името на РИМ-Благоевград благодарствените грамоти връчи Даниела Савеклиева, народен представител от ГЕРБ. Сред отличените с благодарствени грамоти бяха Христина Шопова, зам.-кмет по култура и хуманитарни дейности в община Благоевград, Ивайло Златанов, началник на Регионален инспекторат по образованието – Благоевград, подполковник Иван Иванов, командир на Военно формирование 26 400 и други.

След церемонията по връчването на благодарствените грамоти, бе открита етнографската изложба „За народното знание, умение и вдъхновение“.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене