ОбС-Благоевград промени част от изискванията за кандидатстване за общински жилища

На днешното заседание на местния парламент бяха приети и годишните финансови отчети и баланси на общинските търговски дружества

Общински съвет- Благоевград прие предложението за изменение на „Наредбата за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общинските жилища“ в община Благоевград. Изменението бе гласувано във връзка с кандидатстването на община Благоевград с проект „Изграждане на социални жилища в IV микрорайон”.

Проектът е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и одобрената Инвестиционна програма на община Благоевград. Той е по Оперативна програма „Региони в растеж” и предвижда построяването на 3 сгради с общо 202 жилища в тях, за социално слаби хора, които нямат възможности и нямат дом.

При гласуването на изменението на наредбата общинските съветници от Благоевград приеха предложението на комисията по обществен ред и сигурност за промяна в изискванията за кандидатстване. Бе решено желаещите да им бъде предоставено общинско жилище да са с постоянен адрес в община Благоевград минимум 3 години, а не 1 година, каквото беше първоначалното предложение. 

На днешното заседание на Общински съвет Благоевград бяха приети годишните финансови отчети и баланси за 2015 година на общинските търговски дружества.

Съветниците дадоха право на Специализираната болница за активно лечение по онкология да кандидатства с проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“ по процедура „Добри и безопасни условия на труд“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене