Арабски шейх, премятащ долари в ръка, голямата атракция на фиестата в Сандански

129 абитуриенти от ЗПГ „Климент Тимирязев“ и 49 от ПТГ впечатлиха санданчани и гостите на града с красивите си тоалети и  младежката си еуфория на балната им фиеста.

Зрелостниците от випуск 2016 на двете училища се събра заедно, след ритуалното отброяване от 1 до 12 се качиха в чакащите ги луксозни автомобили и потеглиха към централната градска част. Дефилето стартира от  пл. „България“ и продължи до  парковата зона. Стотици родители, близки и приятели се тълпяха по тротоарите, за да зърнат своите деца, племенници и пр.
Без имеЕдин от най-атрактивните абитуриенти от момчетата бе възпитаникът на ЗПГ Денис Симеонов от 12 „г“ с  ръководител Мария Якимова. Той събра погледите на всички с неподражаем костюм, който навяваше асоциации с арабски шейх, а за да подсили внушението, в едната си ръка премяташе пачка долари.

4

С елегантен костюм се открояваше синът на таксиметровия шофьор Сотир Коларов – Антонио от Земеделската гимназия, на когото дама бе десетокласничката Катерина Иванова.

5Гордият класен от ПТГ Ив.Филипов, придружен от две абитуриентки

С изящни дълги рокли в телесен цвят и бледорозово блеснаха като истински модели красавиците на ЗПГ Кристина Сотирова, Цветелина Апостолова, Джесика-Александра Туджарова, Виолета Христова, дъщерята на бизнесмена Емил Андонов, който има цехове за изработка на мрамор – елегантната Славина Андонова, и много други.

3Народни носии пък избраха да облекат в най-вълнуващия им ден възпитаниците на ПТГ – Сандански Георги Серафимов и Паулина Димитрова от 12 „а“клас с класен ръководител Валентина Георгиева.

6struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене