БЕЗ ЦЕНЗУРА : Минка Капитанова и Ахмед Башев „оплюти“ на подновеният анти цигански протест в Гърмен

За да напомнят на общинската управа, че нищо не е свършено за решаване на проблема с незаконните къщи в циганския квартал, инициирани от неправителствената организация „Бъдеще за община Гърмен“, гърменци подновиха гражданският си протест. Поводът е точно една година от физическия сблъсък между циганите от квартал „Кремиковци“ и жители на Гърмен. Продължаващите посегателства върху имотите и заплахи към невинни и безпомощни хора, е причината на второ начало на протестната вълна в Гърмен, обясниха организаторите. „Тази дата няма да я забравим и никога няма да им простим“, заяви един от ораторите. Ще припомним на зрителите и читателите на www.toppresa.com, че на 23.май миналата година, заради, за направена забележка за силна музика, цигани внезапно нападнаха мирните граждани при което имаше и пострадали около 10 човека които закараха в болница.  От тогава, в продължение на близо три месеца гърменци организираха ежедневни протести с искане към общината и държавата да съборят всички около 140 незаконни къщи на циганите, построени върху имоти на жители от Гърмен, и да се вземат строги мерки срещу набезите на циганите върху домове и ниви на Гърмен, Марчево и Огняново. Съборени бяха само 14 а според протестиращите набезите продължават. „Кметът Минка Капитанова е некадърна да реши проблема на но тя завърши мандата на един сатрап от Рибново – Ахмед Башев, който им раздаваше привилегии за да спечели техните гласове, каза пенсионирана учителка, член на предизборния щаб на Капитанова.

Борбата за протестиращите ще продължи с настояване общинския съвет да изготви Подробен устройствен план на местността на незаконното строителство, да се премахнат всички незаконни къщи, да се вземат сериозни мерки срещу своеволията на циганите. Организаторите са сезирали прокуратурата за неизпълнение на заповед на МРРБ с искане да се ограничат правомощията на кметът Капитанова и като крайна мярка замислят да започнат процедура за обособяване на селата Гърмен, Огняново и Марчево в отделна община или присъединяването им към община Гоце Делчев.

БЕЛ. РЕД :

МНОГО МЕДИИ ДНЕС ЦЕНЗУРИРАХА ПРОТЕСТА В ГЪРМЕН. НЯКОИ  НЕ ГО ОТРАЗИХА ДРУГИ САМО ГО УПОМЕНАХА… ЕДНИ ЗА ПАРИ, ДРУГИ ЗАРАДИ ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ И ПОРЪЧКА. ТОП ПРЕСА НЕ Е ЧАСТ ОТ ТАЗИ СХЕМА – ВИЖЕ ПРОТЕСТА В ИСТИНСКАТА МУ СВЕТЛИНА – БЕЗ ЦЕНЗУРА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене