Община Благоевград сe обединява в помощ на Станислав Чаушки

Благотворителен базар в помощ на 23-годишния Станислав Чаушки се провежда вчера в Благоевград. Инициативата е подкрепена от Община Благоевград и местни фирми. Базарът бе подреден пред бившият ГУМ. Всеки, който желае да помогне, може да закупи от предлаганите стоки или да остави пари в определените за целта кутии. Още в първия час в акцията се включиха десетки жители и гости на Благоевград, сред тях и малкият Валери, за чието оздравяване също бяха организирани благотворителни акции.

Предстои да бъде извършена операция на Станислав, по време на която ще бъдат поставени пластини в гръбначни стълб на момчето. Парите за операцията са събрани, но след това ще бъде необходима рехабилитация, а заплащането й не е по силите на семейството на Станислав. На партера в сградата на Община Благоевград също е поставена дарителска кутия.  Станислав Чаушки пострада в нощта на 16 срещу 17 юни, когато бе жестоко пребит. Състоянието на момчето остава изключително тежко.

Топ Преса стартира кампанията “Да помогнем на Станислав Чаушки”. Успоредно стартира и кампания във фейсбук и в VI училище “Иван Вазав” в Благоевград. Станислав е брат на Катрин Чаушка от 4 – “Б” клас и бивш възпитаник на училището. Учителките Николова и Сердарова се отказаха от цветята за първият учебен ден! Парите планирани за това ще отидат в дарителската сметка или в кутиите, които Топ Преса разпространи из Благоевград. С кампанията се зае Методи Байрактарски от Топ Преса, който бе и първият направил интервю и видео с родителите на Станислав…

Всеки, който иска да помогне на младежа може да го направи като преведе пари по банкова сметка:

 

BG 64 FINV 9150 10 BG N0GCNT

гр. Благоевград
Титуляр: Гергана Александрова

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене