Кметът на Благоевград поздрави специално младите футболни таланти на ОФК „Пирин“

Посланието от градоначалника бе връчено от зам.-кмета по икономика и финанси Иво Николов на церемонията по  получаването на сертификатите след завършването на младите футболни надежди по методиката „Карвър.пирин благоевград деца 4

„Уважаеми треньори, уважаеми футболисти, родители, Скъпи участници в първото обучение по методиката „Кървър”, сърдечно Ви поздравявам по повод успешното завършване на школата „Кървър“, което е първото по рода си издание за България.“, пише в част от обръщението на д-р Камбитов към участниците в школата.  На младите футболисти кметът пожелава успех и борбеност, да прилагат и развиват наученото от тази забележителна методика, дала на световния футбол наложени и доказани състезатели и треньори.пирин благоевград деца 2

„Въпреки стремежа към победа, никога не забравяйте, че е изключително важно уважението към тези с които се състезавате. Важно е отношението към съотборниците, към хората, които срещате по време на състезания, важно е да бъдете спортсмени.“  се казва още в поздравителния адрес. На треньорите и преподавателите д-р Камбитов пожелал и за напред да подкрепяте младите надежди на българския спорт, да продължават да ги учат на дисциплина и отговорност, да съграждат характери в младите състезатели, който да им помага не само по време на състезание, но и в живота.

Курсът по методиката на „Кървър“ се осъществява за първи път в България. Той се проведе и организира от Община Благоевград по инициатива на кмета на града д-р Атанас Камбитов. Обучението завършиха 60 деца от четири възрастови групи. Младите футболисти са родени през 2002, 2003, 2004 и 2005 г.

Методът е основан от холандския треньор Вил Кървър, предизвика огромен интерес и положителен отзвук в редица родни футболни школи. Методиката на „Кървър“ е световноизвестна и освен подготовката и развитие на качествата на футболистите тя осъществява обучение и на треньори, на родители. 

Малките футболисти, треньори, лектори и родители са изключително доволни от проведения пирин благоевград деца 3осеммесечен курс. Сръбските партньори, които се включиха в обучението изказаха своята благодарност за доброто сътрудничество с благоевградския клуб и към д-р Атанас Камбитов, който с тази програма доказва приоритетите на Община Благоевград за развитието и създаването на отлични условия за спорт, както към подрастващите, така и към вече утвърдени състезатели и специалисти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене