Искри на пленум на БСП: Червеният ексдепутат Ем. Костадинов направи опит да „катурне“ К. Паскалев от изпълнителното бюро, той го постави на място с хладнокръвие и класа

Вие, другарю Костадинов, нямате един спечелен избор, не приемам оценки от подобни хора, казал екскметът на Благоевград в отговор на изказване на Костадинов, вижте какво още се случи на пленума

Искри прехвърчаха между ексдепутата от БСП в Благоевград Емил Костадинов и бившия кмет Костадин Паскалев на вчерашния пленум на червените в столицата., научи Struma.com. Костадинов направил опит да опорочи избора на Костадин Паскалев в изпълнителното бюро на партията.

Минути след като станало ясно, че Паскалев влиза в бюрото, Костадинов се изтъпанил пред присъстващите, и обръщайки сe към новия председател Корнелия Нинова заявил: Не мисля, че е нормално човек, който се включи в царското правителство, без да пита партията, има място в изпълнителното бюро“, казал бившият лидер и бивш депутат от Благоевград. На което, с присъщия си хладнокръвен тон и пословично умение да стреля право в целта, Паскалев репликирал “ А пък аз не мисля, че човек, който няма спечелен избор може да ми дава оценка. Аз загубени избори нямам, другарю Костадинов, същото обаче не важи за вас, казал Паскалев.

След минута мълчание, Костадин Паскалев се обърнал към Нинова: Другарко Нинова, все пак помислете и ако смятате, че нямам място в бюрото ме оттеглете. От мястото си на трибуната, новият лидер Корнелия Нинова само след секунда отговорила „Помислих и не ви оттеглям другарю Паскалев“, с което буквално взривила залата с аплодисменти и смях. А нашият бивш депутат седнал гузно на мястото си след несполучливия си опит за изява.

В крайна сметка на пленума Костадин Паскалев бе второто име влязло в бюрото след Стефан Данаилов, което отприщи коментари, че той ще бъде един от 4-имата заместници на Нинова в партията. Засега тя има само един заместник и това е Данаилов, но бе гласувано да има 4-има. “ Все още нямам други заместници, заяви Корнелия Нинова, има време, ще стане ясно кои са те, допълни тя.

На пленума е решено, че оттук нататък изпълнителното бюро ще заседава в отделните градове на страната, близо до местните структури. И първото заседание ще се проведе в Благоевград, където организацията е голяма, но тотално разбита заради старите муцуни, които съсипаха авторитета на столетницата в областта. Пълно затягане на дисциплината и подготовка за предсрочни избори, обещават новите ръководили на БСП.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене