Животът на пребития лекар e вън от опасност

Животът на пребития от пациенти шеф на Спешното отделение на болницата в Казанлък е вън от опасност, обявиха колеги на пострадалия 

Единият от двамата побойници, нахлули в болницата във видимо нетрезво състояние, е задържан за срок от 24 часа. Другият е настанен за лечение в казаанлъшката болница.

Пред камерата на Нова вече бившият служител на същото отделение – д-р Гергана Гечева, разказа, че тя също е била жертва на побой от пациент.

„Чувствам се унизена и нещастна, че трябва да упражнявам тази хуманна професия в България”, споделя д-р Гечева.

След посегателството срещу нея тя напуска работата си и заминава да специализира в Израел.

„Нанесените материални щети са поправими. Непоправимо обаче е отношението на част от хората в обществото към медицинските специалисти, които денонощно се грижат за здравето им”, коментира директорът на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” д-р Кети Манолова.

Тя каза още, че всички предохранителни мерки, които се взимат в лечебното заведение, не могат да предотвратят последствията от агресивното поведение на пациенти.

До екшъна се стигна вчера(събота) около 17 часа, в Спешния център в Казанлък.

Двама роми, братя – единият от които е бил с бъбречна криза, са отишли в Спешния център в Казанлък във видимо нетрезво състояние. Възникнали пререкания с медицинските лица и двамата братя ги нападнали с юмруци.

Има счупени кушетки, легла, врати и стъкла. Сред пострадалите лекари е и шефът на Спешно отделение доктор Апостол Терзиев.

В момента на мястото на инцидента има полиция. Единият от братята нападатели е задържан, а другият се намира в Спешно отделение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене