„Лидъл“ брои четвърт милион на кабелния бос Нгуен за имота до ЗМК, отваря магазин в Благоевград

Лидъл

Благоевградския бизнесмен и кабелен бос Нгуен Ван Хоай стана по-богат с четвърт милион лева след успешна сделка. Той успя да продаде за 127 475 евро недвижим имот от 829 кв. м на търговската верига „Лидъл“. Парцелът се намира на ул. „Свобода“ 1 в Благоевград, до ЗМК. Продажната цена от 153,3 евро на кв.м е договоре­на между виетнамеца в качес­твото му на управител на фирма „ВИМ-Х“ ООД и представителите на „Лидъл – България“ ЕООД Ва­лентина Гънчевска и Бисер Инчовски. Покупко-продажбата е изповядана пред нотариус и е вписана в Районен съд – Бла­гоевград. Сделката за парцела, който е урбанизирана зона, се „печеше“ от доста време. Миналата есен общинските съ­ветници в Благоевград одобри­ха с 28 гласа „за“ изменението на плана за улична регулация на кръговото кръстовище при ЗМК, където представителите на тър­говската верига искаха да оси­гурят подход към магазина. В Благоевград има потенциал за изграждане на още хипермар­кети, стига да има интерес от страна на търговските вериги.

Едно от възможните места е имотът с площ 17 233 кв.м, вър­ху който до миналото лято се извисяваше бившият мелничен комбинат на „Зърнени храни“. Сградата беше разрушена, а земята под нея продадена от частния съдебен изпълнител Георги Цеклеов за 788 333 лв. на фирмата на председателя на ОбС – Благоевград Радослав Тасков и бизнес дамата, съ­собственик в „КфМ“, Тонка Трайкова. Двамата са съдруж­ници в „Смартпроджектс труп“ ООД, като фирмата с 300 лв. ка­питал е регистрирана 10 дни преди публичната разпродажба на терена на „Зърнени храни“. Имотът беше сложен на тезгяха заради задължение за над 250 000 лв. на „фокус мол Благоев­град“ на Магдалена Ксяжек. Върху парцела се предвижда из­граждането на мегатърговски комплекс – мол, каквото е пред­назначението на имота, който през 2008 г. бе продаден от

приватизатора на „Зърнени хра­ни“ Тодор Мицев за 6 000 000 евро на полската фирма „Пар- кридж“, впоследствие пред­ставлявана от фирмата „фокус мол Благоевград“ ООД. Преди време проектът им за мол про­падна, след като екипът на Пас­калев не разреши транспортен достъп до имота от бул. „Св. Д. Солунски“ при моста преди „Технополис“.

Сега очакванията са новият съсобственик на имота, ОбС председателят Р. Тасков, да из­действа транспортен достъп, което автоматично превръща терена в апетитен за мол.

Източник: Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене