Руснаците покрай Европа, намразиха и българите и защо Поли Генова не получи подкрепа от най-голямата страна в света

Българката Поли Генова със своята великолепна песен и изпълнение на финалния конкурс на Евровизия 2016 покори Европа. Това пише един от авторитетните руски журналисти и музикални специалисти Анатолий Безсланов от Москва.

“Тя зае първото място от участващите страни – членки на Европейския съюз. Този успех е уникален. Той говори за безспорен талант, оценен от европейските зрители. Показва също така чрез вота на зрителите, че много българи вече свободно живеят в Европа и сигурно са гласували за своята сънародничка. Но аз съм озадачен и сериозно разтревожен от това, че моите сънародници не оцениха таланта на българската изпълнителка. Еуфорията около представянето на нашия Сергей Лазарев бе голяма, но нима не забелязахме таланта на Поли Генова?

При това ние, руснаците, обичаме и ценим хубавата музика. Но

защо тогава не гласувахме за българската песен, която цяла Европа високо оцени? Склонен съм да мисля, че това поведение на зрителите от Русия се дължи поне на две причини. Първо, стана ясно, че българи в Русия не имигрират, явно нямат желание да живеят у нас. И логично нямаше кой да гласува за Поли Генова. За живот, за работа българите вече предпочитат европейските държави. И това е разбираемо. Стандартът на живот в Европа е по-висок от нашия.

Второ, най-вероятно чисто политически са причините, поради които руснаците не гласуваха за Поли Генова. От много години в Русия се води открита медийна пропаганда срещу България.

И тя започна, когато тази страна реши да се присъедини към НАТО и ЕС. Наши политици открито говореха срещу този избор на България и обвиняваха българите, че са “предали” нашата дружба.

Българите си гледат интереса на своята страна и този интерес в момента е да бъдат в Европа, а не да се връщат към миналото, което ние им предлагаме.

Аз ги разбирам, но не разбирам защо руските зрители не подкрепиха песента на Поли Генова. А тя пееше не за “нашия Крим”, нито за нашите “опълченци”, които в България наричат “терористи”, а за любовта.

А може би моите сънародници са се подразнили от това, че българката не пее за “братската любов” между нашите народи? Нямам представа. Но във всички случаи ние, руснаците, постъпихме много лошо, показахме се като крайно

невъзпитани зрители

И се изложихме пред българите. А песента на българката бе достойна дори да спечели конкурса на Евровизия. Ужасява ме мисълта, че моите сънародници просто мразят Европа, а покрай Европа намразиха и българите.

Нашата песен бе хубава и мисля, че зае справедливо достойното трето място. Но лично на мен повече ми хареса песента на българката Поли Генова”, пише Анатолий Безсланов за vek21press.com.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене