Проф. Михаил Константинов: Предстоят прости избори и ще бъде смешно да вкараме хаос в процеса

Михаил Константинов

Предстоят прости избори, по-прости от тези, които ни предстоят са само президентските и ще бъде смешно да се издъним и да вкараме в хаос процеса. Това каза бившият член на Централната избирателна комисия (ЦИК), математикът проф. Михаил Константинов в предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия. „Основната причина е тоталната смяна на висшата изборна администрация – новата ЦИК, на която, разбира се, искрено желая успях“, допълни проф. Константинов.
„Тези хора повечето ще бъдат без никакъв опит, ще влязат с летящ старт в процес, който не е съвсем прост, има много нови елементи. И затова аз имам едно конкретно предложение – да си направят една поправка в закона, а именно, че новата ЦИК ще встъпи в длъжност след европейските избори. Нищо лошо няма в това нещо“, категоричен беше математикът.
„ЦИК не си е променяла така съставът. Влизали са нови хора, излизали са някои, но се е знаело кой са хората там и така нататък. Няма да издам голяма тайна, ако кажа, че маса хора отказаха да бъдат членове на ЦИК, защото сложиха ограничения, които изключват класните специалисти“, каза още проф. Михаил Констатинов.

www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене