Община Гърмен търси финансиране за ремонт на Дневния център в село Марчево

Община Гърмен ще разработи и ще кандидатства с проектно предложение за повишаване на енергийна ефективност на сградата на Дневния център за лица с увреждания и на Защитеното жилище в село Марчево. Общинският съвет одобри на своя сесия това намерение на общинска одминистрация. Съветниците упълномощиха кмета на общината Феим Иса да подготви и внесе проектното предложение с необходимите документи за кандидатстване. Това ще стане по процедура чрез директно предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост на конкретни крайни получатели за изпълнение на инвестиции.

Дневният зентър за лица с увреждания се намира в сградата на някогашното училище, което отдавна е затворено. Преди седем години постройката бе напълно ремонтирана, обновен бе дворът, нови мебели бяха доставени в помещенията на Защитеното жилище и Дневния център на възрастни хора. Там се подготвя и храната на всички, които ползват услугите на Домашния социален патронаж.

„Целта е да се санира сградата, за да може да се пести от разходите за топло през зимата, а и да е по-комфортно и уютно на потребителите на социалните услуги. Ще се направят и някои подобрения вътре в помещенията“, коментира кметският наместник на село Марчево – Розен Марчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене