ОТ РУБРИКАТА „СТАНИ АВТОР“: Възпитаниците на СОУ „Никола Вапцаров” – Хаджидимово отново с благотворителност

Възпитаниците на СОУ „Никола Вапцаров” – град Хаджидимово за втори път организираха благотворителна кауза към възрастните социално слаби хора в града. Заедно с учениците от Германия, Франция, Испания и Полша, гостуващи в училището, те се включиха активно и за кратък период от време събраха достатъчно хранителни продукти за всеки от списъчния състав. Той бе предоставен от БМЧК – Хаджидимово на педагогическия съветник на училището – госпожа Христина Урдева.

„Тази благотворителна кауза се провежда за втори път в нашето училище. След като видяхме с колко положителни емоции заредихме всеки един човек, когото посетихме, решихме да повторим инициативата, за да може тези хора отново да се почувстват удовлетворени и да върнем усмивките на лицата им. Сега ще посетим и други, които не успяхме да посетим предния път. Именно, защото искаме да помагаме многократно по всякакъв начин, набрахме средствата възможно най-бързо. Повярвайте ми, заслужава си да се види усмивката и щастието на лицето на възрастен”, сподели ученичка от 9 клас.

Акцията се проведе от 11 май до 13 май и 18 жители (крайно нуждаещи се) на град Хаджидимово получиха хранителни продукти от вида на брашно, леща, захар, макарони и др. Те бяха безкрайно щастливи и благословиха децата, които са се включили в инициативата, а дори и тези, които не са го направили.

„Децата в нашето училище освен, че са амбициозни и умни, са и великодушни. Те приеха с вълнение нашето предложение и отново се включиха единодушно в кампанията. За тях това не е задължение, а удоволствие и го доказват чрез своите постъпки”, каза педагогическият съветник на учебното заведение – госпожа Христина Урдева.

„Като класен ръководител на един от най-допринеслите за каузата клас, искам да кажа, че съм изключително щастлива. За тях (9клас) това не е първото участие в подобно  начинание. Те многократно се включват и организират благотворителни каузи и това ме кара да се чувствам изключително горда. Дори много скоро, само преди месец, те зарадваха децата, лишени от родителски грижи в с. Първомай, община Петрич. Радвам се, че се превръщат във все по – състрадателни млади хора, които обичат да помагат на хора в нужда”,  сподели старши учител по български език и литература и класен ръководител на 9 клас“, госпожа Заприна Глушкова.

Благотворителността е една от най-хуманните дейности, с която се занимават хората по целия свят. Тя е символ на най-висшите човешки качества – милосърдието и добротата. Благотворителната дейност възпитава у младия човек разбирането за добро и лошо, изгражда от него равнодушна личност, която за в бъдеще ще дарява на света добрината си.

 

Автор: Ванина Бозова, ученичка от 9 клас

на СОУ „Никола Вапцаров“, гр. Хаджидимово

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене