Шампионско представяне на студентите-спортисти на ЮЗУ „Неофит Рилски“ на 3-та Национална студентска универсиада – Русе, 10-15.05 2016 г.

Отборите по футбол, баскетбол, волейбол, ориентиране и тенис на маса на Югозападния университет „Неофит Рилски“ представиха отлично Университета в Националната студентска универсиада. При изключителна конкуренция между 25 университета от страната, спортистите на  ЮЗУ „Неофит Рилски“ извоюваха 6 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал, което нареди Университета на престижното 3-то място след  НСА „Васил Левски“ и УНСС.

Отборът по баскетбол с треньори Божидар Гьорев и Николай Хаджиев се срещна на оспорван финал с отбора на домакините от Русенския университет „Ангел Кънчев“ и спечели шампионската титла, като за най-полезен играч на турнира бе обявен баскетболистът от Югозападния университет Михаил Танев.

Волейболният отбор с треньори Николай Алексиев и Станислав Атанасов извоюваха много трудна, но сладка победа на финала в 5 геймов мач срещу отбора на НСА „Васил Левски“.

Състезателите по тенис на маса с треньор Петя Пачева спечелиха отборно 1-во място и златните медали в състав: Емилия Михайлова, Полина Янева и Йованита Георгиева. Още 2 златни медала спечелиха в турнира по двойки жени – Емилия и Йованита и  в турнира по смесени двойки – Емилия с колега от НСА „Васил Левски“. Отборът по тенис на маса – мъже се класира на 4-то място.

След като преодоля в квалификациите и на най-важния мач срещу силния отбор на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ футболният отбор на ЮЗУ „Неофит Рилски“ отстъпи на полуфинала след оспорвана борба на бъдещия шампион от НСА „Васил Левски“ и спечели бронзовите медали (треньори проф. Васил Жечев и Тодор Лулейски.

Най-добрите състезателки по ориентиране на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Кристина Иванова и Лилиана Гоцева завоюваха съответно 1 златен и 1 сребърен медал на средната дистанция и сребърен медал за Кристина Иванова на спринта, където Лилиана Гоцева след контузия завърши четвърта.

Координатор на отборите и на делегацията на ЮЗУ „Неофит Рилски“ беше зам.-председателят на УСК „Академик“ – проф. Атанас Георгиев, който награди шампионите по баскетбол като член на УС на АУС „Академик“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене