„Септември“ падна от „Локо“ ГО, ОФК „Пирин“ – Благоевград на 1 точка зад второто място

99ad5eb9b96ae14d8855fc240cce075a

Отборът на „Септември“ Симитли загуби от „Локомотив“ Горна Оряховица с 0:3 на новия стадион в Крупник. По този горнооряховци стават основния фаворит за второто място в „Б“ групата, даващо право на промоция в елита.

„Пирин“ Благоевград отново е на 1 точка зад второто място, след като днес записа служебна победа над „Спартак“ Варна. Мачът в Крупник предизвика сериозен зрителски интерес. Освен феновете на „Септември“ и „Локо“ ГО на стадиона имаше и 50-ина привърженици на „Пирин“. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов също изгледа двубоя от трибуните.

Мачът в Симитли започна много добре за гостите, които поведоха с първата си атака в 12-та минута. Тогава Любомир Генчев проби отдясно, центрира прострелно пред голлинията и Янаки Смирнов от 2 метра вкара на празна врата. Веднага след попадението отборът от Симитли взе инициативата. На няколко пъти пред вратаря Митев имаше разбърквания, но гол така и не падна. В 22-та минута Методи Костов бе фаулиран много грубо в гръб на границата на наказателното поле в момента, в който оставаше сам срещу вратаря. Вместо фаул и директен червен картон за Харизанов главният съдия отсъди корнер. Футболистите на „Септември“ награбиха рефера, който вдигна жълт картон на Траянов за протестите. Това допълнително изнерви и зрителите на трибуните.

Още във втората минута след почивката главният съдия Георги Димитров отсъди несъществуващ фаул за гостите от Горна Оряховица и след неговото изпълнение Янаки Смирнов с глава вкара втория си гол в мача. Последваха нови атаки на „Септември“. При една от тях Митев изби удар на Лулейски от непосредствена близост. А в 86-та минута и Харизанов отби от голлинията. В заключителните 5 минути най-напред Смирнов нацели страничната греда на домакините и се размина с хеттрика, а в третата минута на добавеното време, влезлият като резерва Красен Трифонов влезе на скорост в наказателното поле и със силен удар оформи крайното 3:0.

Автор: Стефан Дамянов, E79 News

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене