Без категория

Националния печат

печат

“Капитал Daily”

Отворено управление, затворени очи

Кабинетът „Орешарски“ е първият кабинет, който не е срещнал социален протест през зимата, Тройната коалиция е била по същество „разпределяне на баницата“, а въпросите, свързани с Делян Пеевски са „изместване на фокуса с измислени проблеми“.

България остава на дъното по иновации в ЕС

За втора поредна година България остава на последно място по иновации в Европа. Нещо повече, резултатът й през 2013 г. се влошава, с което се задълбочава разликата със средното ниво в ЕС, показва публикуваният наскоро сравнителен анализ на Съюза за иновации за 2014 г., изготвен от Европейската комисия.

“Сега”

Здравното министерство иска заведенията с тютюнев дим временно да се затварят

Въпреки намеренията на депутатите да отменят режима за пушенето в заведенията здравното министерство поиска да се ожесточат наказанията за ресторанти и барове, които нарушават забраната. Те предвиждат затваряне на заведенията за цял месец, ако в тях се пуши, и поставяне на видно място на изобличителна табела, че са нарушили разпоредбите. Санкцията ще се налага на ресторанти и търговски обекти – еднолични търговци и юридически лица, които вече са глобени два пъти за престъпване на забраната.

Правителството потърси подкрепа с ритуална среща с медиите

Не всичко, което иска ДПС, се случва. Управляващите партии имат различия, но ги разрешават. Правителството на малцинството е по-добре от авторитарно управление. Дори и при провал на евроизборите правителството няма да си отиде, а просто „реваншистката опозиция ще надигне гребен“.

“Стандарт”

40 лв. бонус за Великден

По 40 лева трябва да получат за Великден най-бедните пенсионери. Кабинетът вече е осигурил 40 млн. за бонусите, научи „Стандарт“. Очаква се парите да зарадват 1 046 000 възрастни преди най-големия християнски празник. Тези хора живеят под прага на бедността, който е 251 лева. Това са възрастните, които взеха по 50 лв. добавки преди Коледа. Министрите търсят още 13 млн. лв., за да запазят размера им.

Първанов с облог за евроизборите

Георги Първанов даде дума, че ще напусне политиката, ако АБВ събере само 30 000 гласа на предстоящите евроизбори. Отлъченият от БСП бивш неин лидер направи заявлението в Шумен в отговор на прогноза на зам.-председателя на соцпартията БСП Димитър Дъбов. Според него азбукарите не могат да привлекат повече от 25-30 хиляди гласа. „Ако обаче вземем повече от прогнозата на Дъбов, той да поеме ангажимент да излезе от политиката. Той и без това няма бъдеще като политик, но поне да излезе с чест в резултат на изгубен облог“, каза още Първанов.

“Труд”

Юристка и наблюдател в битка за ЦИК, ГЕРБ подкрепи неиздигнатия още Цветозар Томов

Надпреварата за членове и ръководство на Централната избирателна комисия за евровота официално стартира с първи номинации. Сред тях се очаква да е социологът и член на Гражданския съвет на Реформаторския блок Цветозар Томов, макар до момента официална номинация да няма.

“24 часа”

Семейство с 5 деца иска от държавата не помощи, а облекчения за учебници и спорт

“Не искаме социални помощи, а ясно изразени жестове от държавата. С тях тя да прави комплимент на многодетните семейства, а не да им дава милостиня. Има практични неща, които могат да помогнат на родители като нас”, казват Петър и Марина Морчеви от Бургас.

“Монитор”

Кифлата от магазина = инфаркт или инсулт

Кифлите от магазина, вафлите, сухите пасти и всички останали дълготрайни сладки и соленки от магазина могат да доведат до инфаркт и инсулт. Причината е, че трансмазнините, с които те са приготвени, увеличават нивата на лошия холестерол, затлачват кръвоносните съдове с плаки, те започват да се пукат, а при запушването им може да се стигне до удар в мозъка или остри сърдечни пристъпи. Това стана ясно по време на дискусия за вредата от тези съставки, която се проведе в София вчера.

Ударна индустриализация и данъци във фризера

Ускорена индустриализация за постигане на икономически растеж и по-добра конкурентоспособност. Този курс на развитие зададе вчера премиерът Пламен Орешарски на националната среща с медиите „Открито управление”.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене