ВИДЕО: Двама полицаи в комоцио след сблъсък с фенове на „Левски“

Около 20:30 часа в началните минути на футболна среща фенове на „Левски“ започнаха да хвърлят срещу полицията камъни, бутилки и други. 

Полицията се намеси, но запалянковците на Левски обаче подгониха органите на реда, които за кратък период от време хукнаха да бягат, но после овладяха ситуацията.

Недоволните фенове атакуваха униформените през оградата и така от летящите предмети пострадали общо осем полицаи. На шест от пострадалите е оказана медицинска помощ и са освободени за домашно лечение, а двама от тях бяха настанени за лечение в МБАЛ-Благоевград с комоцио и без опасност за живота.

От ОД на МВР в областния център уточниха, че до сблъсъците между полицията и феновете се е стигнало, след като привържениците са закъснели за началото на срещата. Не са успели да си закупят билети и съответно не са били допуснати до стадиона. Това е покачило напрежението в синята агитка, недопуснатите фенове са хвърляли предмети (камъни, бутилки и др.) през оградата, като с това са причинили телесна повреда на осем полицейски служители, изпълняващи служебните си задължения, уточниха от ОД на МВР Благоевград.

Със заповед за задържане до 24 часа са арестувани девет лица, чиято съпричастност към извършеното деяние се установява. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.131, ал.1, т.1 от НК. Работата по случая продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене