Целият общински съвет и управата на общината гостуваха на гимназията в Гоце Делчев за патронния й празник

Всички общински съветници, начело с председателя Ангел Гераксиев и цялата управа на общината, начело с кмета Владимир Москов днес гостуваха на най-старото училище в гр. Гоце Делчев – ПМГ “Яне Сандански”.

Заради насрочените за 18 май матури, патронният празник на гимназията беше изтеглен с два дни. Всички гости присъстваха на откриване на документална експозиция, подредена във фоайето на учебното заведение на втория етаж, където се съхраняват реставрирани знамена, униформи, символи и документи от 96 годишната история на училището.

 Директорът Елка Божикова използва празничното посещение да запознае управата и старейшините на града с промените в новия закон за образованието, които пък от своя страна имаха възможност лично да се убедят, че след големия ремонт, който напълно преобрази старото училище, тук всичко е напълно опазено и добре поддържано.

Голяма част от общинските съветници, които също са завършили Гимназията, за дълго се задържаха пред фотосите и в кабинетите, свързани с ученическите им спомени и любими учители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене