ВИДЕО: Патронен празник честваха на ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев

По традиция, патронният си празник, Природо математическата гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев, чества през месец май. Най-старото средно учебно заведение в града е създадено през далечната 1920-та година от българите бежанци, заселили се в Неврокоп. Училището е наследник на Серската мъжка гимназия, цялото оборудване на което, каквото е съществувало тогава – уреди за опити по химия и физика, карти, глобуси и книги били пренесени на товарен добитък и били ползвани за построеното по-късно от тях училище. Училището, което е на крачка от столетието, 96 години от пренасянето му в Неврокоп, днес чества своя патронен празник. То е което десетилетия обединява учители, ученици родители, творци и общественици, обхванати от пламъкът на знанието с неугасващ стремеж към просвета и духовен напредък.
Ръководството на училището, учителите и учениците превърнаха днес във вълнуващо събитие своя празник. По повод празникът, директорът на ПМГ-то в Гоце Делчев, Елка Божикова връчи специален почетен знак на старши учителите Таня Трапова и Димитър Тунков за високият професионализъм в работата им. Със специален знак и награди бяха отличени и всички пълни отличници на гимназията както и тези, с изявите си в различни конкурси на национално и международно ниво са допринесли за издигане авторитета на учебното заведение.
Празничното настроение бе поддържано и от изпълненията на ученици-самодейци, а участниците в училищния театър изненадаха съучениците си с представяне на пиесата „Районна болница“ от Христо Бойчев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене