Станислав Шехинов от Гоце Делчев, производствен директор в „Интерпред Партнер”:„Интерпред Партнер” АД с CRM, ERP и BI в едно софтуерно решение

Интеграцията на модули за управление на отношенията с клиентите и бизнес анализи в ERP системата UniVersum ERP елиминира необходимостта от внедряване на три различни платформи и адаптирането на служителите към всяка от тях.Симеон ВАЛЕНТИНОВ

„Интерпред Партнер” АД е водеща компания в производството на салфетки, кухненски рула, носни и козметични кърпи и други продукти за дома. През годините екипът на фирмата успешно разви и утвърди на българския пазар продуктите с марка ZEBRA, които помагат на домакините да постигнат баланс в грижите за дома. Компанията постоянно работи за увеличаване на качеството и разширяване на асортимента от предлаганите продукти според предпочитанията на крайният потребител.
Производствената база на фирмата се намира в гр. Гоце Делчев, като компанията разполага с търговски бази във Варна, София и Пловдив. Освен на територията на България, продуктите се дистрибутират от 5 години в Румъния, а отскоро и в Албания.
3 В 1 – CRM, ERP И BI
По време на кризата на фона на бързо и динамично променящия се пазар „Интерпред Партнер” усеща необходимостта от постоянна и точна информация за всички процеси на бизнеса.
“Нуждата от навременна и точна информация беше водещата причина да започнем да търсим добра и надеждна ERP система. Нашият тип производство е изключително специфичен и имахме нужда от решение, което да съчетае в себе си много добър модул за управление на логистични и търговски процеси, както и изключително обхватно и надеждно решение в областта на производството. Търсихме система, която да има интегрирана в себе си решение за CRM и BI”, обясни Станислав Шехинов, производствен директор в „Интерпред Партнер”.
За да избегне внедряването на три различни системи и объркването, което промяната ще причини на служителите, компанията се спира само на едно комплексно решение, което включва цялата необходима функционалност – UniVersum ERP. Системата се разработва и предлага от българската софтуерна фирма Юнисофт Инженеринг.
Проектът за внедряването започва в края на 2011 г. и приключва през април 2012 г. В момента системата се използва от всички служители на „Интерпред Партнер” и осигурява информационно цялата дейност на компанията, включително управлението на отношенията с клиентите и доставчиците, обясни Шехинов.
ПРИЛОЖЕНИЕ
UniVersum ERP автоматизира всички бизнес процеси в „Интерпред Партнер“. Интеграцията на модулите за CRM и BI в ERP системата елиминира необходимостта от прехвърляне на данни от една система в друга което спестява време на служителите и повишава тяхната продуктивност.
“Съвместната работа на модулите за управление на производство и логистика както и автоматичната работа на модула за финанси и счетоводство улесняват изключително много работата на нашите служители и освобождават време на мениджмънта”, обясни Станислав Шехинов. Особено полезен за компанията е модулът за управление на склада, който чрез връзка с мобилни устройства улеснява тази част на бизнеса и подобрява обслужването на клиентите.
ПОЛЗИ
“Ползите от внедряванто на UniVersum ERP в нашата компания се оказаха много по- големи от нашите очаквания. Системата работи с една база данни, в реално време. Информацията се въвежда еднократно и е достъпна за всички. Служители от различни отдели виждат една и съща информация и могат сами да я актуализират”, обясни Шехинов. Генерирането на подробни справки и отчети подобрява комуникацията в организацията и позволява на мениджмънта да взема стратегически решения, базирани на навременни и точни данни.
В по-общ план, автоматизирането на работните процеси освобождава време на ръководителите на компанията и насочва вниманието им от оперативните дейности към планирането и контрола в компанията. Освен тези функционалности UniVersum ERP позволява задаването на на нива за права за достъп до данните в зависимост от нуждите на всеки служител, което повишава защитата на съхраняваната информация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене