Пиян като кирка съдия, изведен от стадиона

Това се случи на мач в Чехия по време на мач в тамошната първа дивизия

Двубоят бе срещу „Прибрам“ и „Спарта“(Прага), завършил 1:3 в полза на столичния отбор. Вместо футболистите обаче в звезда на мача се превърна четвъртият съдия Марек Пилни, който видимо бе пиян край тъчлинията. Там той изълни цял етюд подтичквайки веселко с леко некоординирани движения и със сериозно изражение на лицето. Опитите му да изпълнява своите служебни задължения въпреки употребата на алкохол обаче не останаха извън полезрението на дежурния делегат Павел Драхос, който реши да сложи край на излагациите на по-младия си колега и изпрати охраната да го изведе от стадиона. Със строг поглед и решен като един Матросов, Марек Пилни бе решен да изпълни до край своя служебен дълг и дълга към чешкия футбол. Стигна се до умилителни сцени на съпротива от негова страна, но явно употребата на спритни напитки бе оказала своето влияние върху физическата му подготвеност и в крайна сметка се предаде, преборен от един от бодигардовете на стадиона.

„Просто нямам думи. Всички му се смяха, а колегите му умираха от срам. Няма никакво извинение, коментира делегатът след мача Павел Драхос.

Впоследствие стана ясно, че освен четвъртия съдия, санкция ще понесе и допълнителният асистент съдия Иржи Йех, който уринирал край аутлинията по време на мача, но и той остана на поста си до последно – дългът си е дълг и в името му, може да се прави всичко!

Припомняме, че това всъщност не е първият случай на почерпени съдии във футбола. Имало го е и в България, но поради липса на роден видеоматериал, ще припомним случай от преди няколко години, когато беларуски арбитър също имаше проблеми с тонизирането преди мача. ТОП ПРЕСА ви предлага двете видеа.

Започваме с по-новия материал от Чехия

https://www.youtube.com/watch?v=DwnC0E2iS2Y

Ето етюда от Беларус!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене