БИЗНЕС НОВИНА! Ексмитничарят легенда М. Минев е новият наемател на хотел „Панорама” в парка на Сандански

Легендарният бивш петрички митничар Марио Минев е новият наемател на хотел „Панорама” в Сандански. Официално М. Минев е представен на персонала от мажоритарния собственик, секретаря на Български туристически съюз /БТС/ Венцислав Удев, тъй като туристическото дружеството притежава 51 процента от акциите. Това е станало по време на общо събрание, на което Удев първо е обявил, че се прекратява договорът с досегашния наемател – фирма „Музи” от Свищов, която  е обявена в ликвидация.

2Секретарят на БТС е уверил, че персоналът в хотел „Панорама” няма да се съкращава и че всички остават на работа. След около седмица обаче представител на фирмата на новия наемател съобщил, че се разделя с параджията, градинаря, камериерки и готвачи. За нов управител е назначена Фиданка Стефанова.

Хотелският комплекс със СПА център, конферентна зала и голям басейн се намира в парковата зона на Сандански, срещу сградата на Спешна помощ.

За пореден път съдия-изпълнител обяви за продан добилия известност хотел „Панорама“ през февруари 2016 г. с начална цена 3 503 483 лв. От 2013 г. насам, откогато датират опитите за продажба на имота, цената му е паднала с близо 400 000 лв. Хотелът се стопанисва от акционерно дружество „Синаница-МВ”. В дружеството се вляха туристическо дружество „Еделвайс” – Сандански, член на БТС, и „Синаница-МС” ООД. Справката показва, че собственици на „Синаница-МС” ООД са санданчанинът Методи Тренчев и холандските граждани Кристиан Дооракерс и Лудовикус Хаверманс.

Появата на Марио Минев в хотелиерския бизнес в региона не е изненада, защото самостоятелно и чрез жена си той от години е трайно свързан с бранша. Съпруга му  е бившата съветничка от Общински съвет – Петрич Величка Минева, чиято фирма е наемател на Националната спортна база „Цар Самуил” в Петрич, около която през последните 6 месеца се разгоряха редица скандали. През декември миналата година местната  общественост поиска на НСБ „Цар Самуил” да могат да тренират и играят срещите си петричките отбори от различни спортове в базата. Фирмата наемател получи нотариална покана за едностранно прекратяване на договора за наем, обеща да освободи базата на 1 април, но това не стана. Сега държавната НСБ ще води съдебни битки с фирмата на Минева.

Преди години Марио Минев бе митничар на ГКПП – Кулата и се ползваше с авторитета  на доверен човек на бившия премиер Иван Костов. От работа той бе освободен след на пръв поглед невинно отсъствие от работа без уважителни причини. С името на Минев се свързва собствеността на комплекс „Киното” в Петрич, както и на хотел на спирка „Журналист” до морската столица Варна. В хотелиерството и ресторантьорството той е известен с това, че винаги идва в нов обект със свой доверен персонал.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене