Класа, стил и много емоции поднесе в третата вечер на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“

Невероятни театрални изпълнения станаха достояние на стотици жители и гости на Благоевград в рамките на третата вечер от театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“. Любимите актьори на българската публика – Захари Бахаров, Владимир,Карамазов, Юлиан Вергов и Александра  Василева представиха, на Голяма сцена в ДТ „Никола Вапцаров“, една от най-нашумелите пиеси на Жорди Галсеран, режисирана от Владимир Пенев.

Комбинацията от талант и професионализъм успяха да пренесат публиката в света на главния герой Иполит Харама, който е успешен млад мъж, чийто живот се преобръща след претърпяна катастрофа.  След инцидента, Иполит Харама изпада, за две седмици, в кома и започва да сънува кошмари, които един по един, започват да се случват. „Дакота“ е онази територия на духа – между въображението и реалността, където страховете се сбъдват, а кошмарните сънища се оказват пророчески проекции на мисълта. Светът на Иполит губи своите очертания и вече никой не може да разбере къде свършват сънищата и откъде започва истината. Границите между реалните и въображаеми ситуации в света на главния герой се размиват. Във фокуса на душевните и физически сътресения е Иполит, успешен зъболекар, който след инцидент с мотор започва да сънува ситуации, като тази, че бебето му се задушава, а жена му всъщност е забременяла от зъботехник, негов професионален партньор. Така бавно, но сигурно Иполит губи здравия си разум, довеждайки до ръба и околните.Професионалната актьорска игра пък доведе  публиката до изключително силни емоции.

 След „Дакота“ – комедия с черен привкус, на сцената излязоха Павлин Петрунов, Христо, Ушев, Мартина Митева и Борис Добрев. Те представиха музикални импровизации по творби на Добри Палиев, Джон Кейдж и др. Режисурата на Кафка Квартет е на Валерия Вълчева, а костюмите на Ния Михайлова.

 В рамките на третия ден на „Тара-ра-бумбия“ Явор Веселинов представи филмът, режисиран от него „За хората и магьосниците“. Той разказва за това как се случва едно приятелство, през какво преминава, как продължава, независимо от обстоятелствата,  от срещите и разделите, независимо от различията.  В продукцията участват проф. Цветана Манева, Галин Стоев, Атанас Атанасов, Яна Борисова, Стефан Вълдобрев, Вежен Велчовскии, Радена Вълканова.

 Тази вечер в театралния маратон „Тара-ра-бумбия“ любителите на театралното изкуство ги очакват много емоции и незабравими моменти.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене