Петричките абитуриенти се сбогуваха с класните стаи и любимите учители

Випуск 2016г от четири гимназии в гр. Петрич вчера за последно посетиха класните си стаи. С голямо нетърпение, а в същото време и тъга в очите вчера дванадесетокласниците от

гимназия „Пейо Яворов“, ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ и СОУ „Никола Вапцаров“ се сбогуваха с любимия клас и учителите си.

125 са абитуриентите от гимназия „Пейо Яворов“ като 21 от тях са пълни отличници, а 35 са с успех над 5,50. Директорката Анка Янчева им пожела успех в професионален план, защото тя вярва, че те ще бъдат бъдещите лекари, юристи, политици. Връчени бяха грамоти на изявилите се ученици от гимназията.

75 са дванадесетокласниците, които бяха изпратени вчера и от ПМГЕТ „Юрий Гагарин“. Разделени в четири паралелки с различна професионална квалификация на учениците бяха връчени грамоти от директорката Невянка Цанева за показани добри резултати .

ПГИТ“Асен Златаров“ изпрати своите 71 абитуриента с богата празнична програма. Там също бяха наградени отличилите се възпитаници на професионалната гимназия.

Единственият 12 клас от СОУ „Никола Вапцаров“ също бе изпратен вчера от директора Живко Тулевски, учители и ученици. 18-те завършващи бяха единствените облечени в тоги.

На всички абитуриенти от гимназиите бе прочетен поздравителен адрес от депутата Димитър Танев и кмета на община Петрич Димитър Бръчков. Представители на Общинска администрация бяха зам.-кметът по хуманитарни дейности Илияна Попова и началник отдел „Култура и образование“ Методи Бисерков.

Анита Георгиева

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене