Беседа с хора с увреждания за значението на водата проведоха Регионалната библиотека и Инфоцентърът на евродепутата Мария Габриел

В рамките на Националната библиотечна седмица, която продължава до 13 май, Европейският информационен център на евродепутата Мария Габриел и Регионалната библиотека „Димитър Талев“ организираха познавателна беседа за хората с увреждания от Комплекса за социални услуги към община Благоевград.

Maria_Gab.-3Презентация на екип от библиотеката проследи пътя на водата, обясни нейното значение за живота на планетата и подчерта вредните последици за водата от човешката дейност. Силно любопитство предизвика клипчето, в което летящият робот Блинк от телевизията на Европейския парламент разказва какво може да направи Европа, така че да опазим водните си ресурси, и дава съвети как да пестим водата.

Maria_Gab.-2Всички получиха книжки за Европа от Информационния център на евродепутата, сред които и издание специално за околната среда. Целта на инициативата бе да бъдат привлечени и интегрирани в обществото хората с увреждания, за които библиотеката да се превърне в място за социални контакти и комуникация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене