Нещастие в Гоцеделчевско: 6-г. Цветелина хвърли семейство в шок, съпругата през сълзи: Затворих очите си от страх, децата пищяха

Много сълзи и емоции имаше на дело за пътнотранспортно произшествие, по което подсъдим е Младен Караилиев от село Осиково. Той е обвинен, че на 31 юли 2012 г. около 11.00 часа след излизане от село Гърмен е блъснал с лекия си автомобил „Опел Зафира“ изскочилото на пътя дете. Шофьорът набил спирачки, но не успял да избегне удара и блъснал 6-годишната Цветелина. Нещастието станало пред очите на съпругата му и двете му деца, които били в колата. Младен Караилиев взел на ръце блъснатото момиче и започнал да маха на минаващите автомобили за помощ. Спрял едва третият автомобил БМВ и той помолил шофьора да откара пострадалото дете до болницата, тъй като нямал право да напусне местопроизшествието. През това време дошъл и бащата на малката Цветелина, който научил за станалото от брат й.

„Детето се появи внезапно от храстите на пътя и пресече, без да се огледа. Мъжът ми се опита да избегне удара, в този момент аз затворих очите си, изплаших се. Когато спря, се обърнах да погледна децата на задната седалка, които се разпищяха от последвалия удар”, разказа съпругата на Младен Караилиев, която плачеше през цялото време. Тъй като емоциите надделяха, окръжният съдия Маргарита Коцева прекъсна заседанието и даде няколко минути почивка, за да се успокои свидетелката. След това разпитът на разстроената жена продължи, но от пейката, тъй като нямаше сили да стои права в залата. Заради противоречия в нейните обяснения в коя част на пътя е спрял автомобилът след инцидента, се наложи да бъдат прочетени показанията и от досъдебната фаза. Съдът изслуша и вещите лица, извършили експертизите – автотехническата и съдебно медицинската, и отложи делото за разпит на още свидетели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене