Директорът на училището в Гърмен Ст. Стругов с престижна награда от шахтурнира в Хаджидимово

Директорът на СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Гърмен Стоян Стругов заслужи престижна награда от ХХVІІ открит турнир по ускорен шах в Хаджидимово. Председателят на ШК „Никополис“ събра 4,5 точки от 7 възможни и взе приза за най-добре представил се местен състезател. В тази класация той остави зад себе си двама от най-добрите шахматисти в Гоцеделчевско – бившия футболист на „Пирин“ /ГД/ Красен Пингов /4,5 т./ и хаджидимовския граничен полицай Димитър Бозов /4 т./, който е държавен шампион за служители на МВР.

Не по-малко интересна бе и развръзката на борбата за челната тройка сред състезателите с коефициент ЕЛО до 2000. Там се наложи разложкият ас Бойчо Механджиев /4,5 т./, следван от най-добрия играч от с. Елешница, но също сражаващ се за „Пирин“ /Рз/, Йордан Дивизиев

/4,5 т./ и сестрата на гросмайстор Кирил Георгиев – Тони Димитрова /4 т./. Първото място в генералното подреждане и лъвския пай от 200 лева грабна бившата І дъска на „Перун“ /Кресна/ Сашо Николов. 58-годишният международен майстор от София, който наскоро триумфира и в мемориала „Стилян Стругов“ в Огняново, натрупа 5,5 т. Топ 8 допълниха гм Николай Нинов /5,5/, фм Красимир Бранков /5,5/, фм Георги Филев /5,5/, гросмайсторката за жени Адриана Николова /5,5/, майсторът на спорта Методи Стойнев /5/ от Дупница, перничанинът фм Любомир Данов /5/ и кюстендилецът мм Велислав Куков /4,5/. На техническата конференция в новото училище „Никола Й. Вапцаров“ 41-те участници гласуваха за промяна на времевата контрола, която от 15 минути плюс 10 секунди на ход стана 20 минути до завършване на партията, какъвто е обичайният вариант на турнира в Хаджидимово. Това принуди главния съдия мс Димитър Илиев да прилага най-тежкия елемент в правилата на ФИДЕ /чл. 10, т. 2/, но опитният столичанин се справи и не допусна нередности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене