Министър Кунева награди директори на училища в Рилския манастир

На церемонията присъстваха ученици от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград и от ОУ „Евлоги Георгиев“ в Дупница

 Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева връчи на четирима училищни директори, постигнали високи резултати в професионалната си дейност и с принос към образованието, традиционните награди на името на Свети Иван Рилски. Както всяка година, церемонията се състоя в Рилския манастир на 11 май – Деня на светите братя Кирил и Методий.

С грамота, икона на Свети Иван Рилски и парична награда от 1000 лева бяха отличени Катя Трифонова Димитрова, директор на СОУ „Петко Рачов Славейков“ – гр. Видин; Зоя Кирилова Петрова – директор на ПГ по горско стопанство и дърводобив „Сава Младенов“ в гр. Тетевен;. Малинка Димитрова Маринова – директор на ПГ по туризъм „Ал. Константинов“ – гр. Плевен и Ангел Василев Янчев – директор на СОУ „Вела Благоева“ – гр. Велико Търново.

Преди тържеството бе отслужен молебен от игумена на манастира епископ Евлогий, който освети иконите, благослови и наградените директори, учители, представители на РИО и МОН, ученици и др. гости на тържеството.

„Радвам се, че в българската образователна система никога не липсват истински всеотдайни мъже и жени, които са посветили своя живот на тази дълбокохуманна професия – учителството. Директорите имат още по-голяма отговорност – да дават сигурност, оптимизъм и вдъхновение на учителите.“ С тези думи министър Кунева поздрави отличените директори и им връчи наградите.

 

Министър Кунева дари на Рилския манастир мултифункционално устройство – принтер, копирна машина и факс.

Ние подкрепяме всички просветни дейци, каза епископ Евлогий на среща в игуменарната на манастира. Той говори с изключително уважение за ролята на учителите и декларира подкрепата на църквата за всички работещи в сферата на образованието.

Присъстваха областният управител на Кюстендил и неговият заместник, началниците на РИО във Благоевград, Видин, Велико Търново, Плевен и Кюстендил.

На тържеството в Рилската обител бяха и ученици от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград и от ОУ“ Евлоги Георгиев“ – гр. Дупница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене