Гоцеделчевецът Сл. Шоколаров вдигна купата на Северен Кипър

Гоцеделчевският футболист Славчо Шоколаров спечели купата на Северен Кипър с „Кючук каймаклъ“. На финала неговият тим победи „Йениджами“ с 6:4. Двубоят се реши с дузпи след драма в редовното време и продълженията, които завършиха 2:2. Българинът бе сменен в 116-та мин., защото получи тежък удар от противников състезател и игра почти час с болки в крака. Друго сериозно влизане обаче го лиши от възможността да помогне на своите при наказателните удари. Иначе сблъсъкът бе и градско дерби, което привлече много публика на стадиона.

Феновете не се изплашиха от непрекъснатия дъжд и подкрепяха неистово любимците си. Победителите започнаха по-добре срещата, диктуваха развоя на събитията и могат да съжаляват, че не успяха да решат по-рано нещата в своя полза. Още в 6-та мин. дежурният голмайстор на „Кючук каймаклъ“ Самуел Зоко откри, но при единствената атака на съперника в 25-та мин. резултатът бе изравнен. До почивката пропуски за тима на българина от отлични позиции направиха Сл. Шоколаров, Ахмед Чан и Ибрахим Чидамлъ.

След подновяването на играта събитията продължиха по познатия сценарий, като в 56-та мин. Зоко нацели гредата, а две минути по-късно упражнението повтори Чидамлъ. Единствената решителна намеса за вратаря на техните опоненти бе в 83-та мин., когато предотврати сигурен гол. В 93-та мин. Зоко отбеляза за 2:1. Третият гол висеше на косъм в 105-та мин., когато Сл. Шоколаров проби по фланга и намери Ремзи, който от чиста позиция не успя да насочи топката в мрежата. В последната минута от продълженията „Йениджами“ изравни след корнер. При дузпите съекипниците на неврокопчанина бяха по-съсредоточени и победиха с 4:2, изпълнявайки задачата, поставена от ръководството през януари.

„Беше голяма драма и стана много хубав мач на добро ниво. Заслужено победихме с оглед показаното. Удовлетворени сме, че макар да завършихме 6-и в първенството, взехме купата. Сега е време за почивка, която ще бъде още по-приятна след добре свършената работа. Не мисля за нищо друго освен за отдих и след няколко дни се прибирам в България, където да се видя с близките си“, коментира Сл. Шоколаров от столицата Лефкоша.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене