СКАНДАЛ!!! Намеци за тотоизълнения след изненадващата победа на „Септември“(Симитли) като гост на „Дунав“(Русе) помрачиха радостта от успеха

Въпросните намеци излязоха наяве веднага след изненадващия успех с 1:2 на последния в „Б“ група срещу абсолютния лидер. с което се обезценява победата на хората на Тодор Киселичков

Според въпросните интерпретации отборът тимът, воден от Веселин Великов просто е направил нужното, за да избие част от вложените средства като не се напряга срещу съперника си и фиксира определен резултат. Мачът на пръв поглед върна интригата в челото на втория ешелон в мач без някакво особено значение и за двата съперника. „Дунав“ вече се смята за нов член на елита, след като разликата с прекия му преследвач Поморие е 7 т. и трябва на практика да спечели още един от 3 срещи като гост на „Пирин“(Разлог) и „Спартак“(Плевен) и домакин на „Верея“(Стара Загора). „Септември“ пък вече практически няма начин да се спаси, след като от спасителната зона в момента го делят 11 т.

Поражението от отговорните хора в „Дунав“ пред широката общественост бе обяснявано след мача с подценяване на съперника, нагласите за тържества и празненства, разочароване на определени единици и др.

„Цяла седмица всички в Русе говорихме как ще празнуваме влизането в „А“ група след този мач. Говорихме и че не трябва да подценяваме мача, но явно точно това се случи. Липсваше ни концентрация в решаващи моменти. Ударихме четири греди, пропуснахме и дузпа. След като поведохме в резултата пък, явно нашите футболисти помислиха, че всичко е решено и допуснаха елементарни голове. През идната седмица ще работим именно за елиминиране на тези грешки, които ни костваха този резултат и в нейния край съм сигурен, че ще се поздравим с победа и влизане в „А“ група“, каза старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.

Независимо от това, че всичко това може да бъде вярно виделият какво ли не български запалянко не е много съгласен с обясненията с оглед на разликата в класите между двата съперника. Веднага бе родена мълвата, че просто двата отбора са решили да си оправят финансовото състояние с изненадващия резултат и че в двете клубни каси са влезли свежи пари от трети страни, което обаче никой не може да докаже на практика, а остават само в сферата на предположенията.

Иначе „Дунав“ изпусна да подпечата първото място в крайното класиране на „Б“ група, осигуряващо директна промоция в елита под проливен на моменти дъжд на Градския стадион в Русе.
Домакините бяха по-активни и владееха повече топката още от началото. Първото сериозно положение обаче дойде в 18-а минута. Антон Огнянов бе фаулиран от противников бранител и главният рефер Димитър Желязков отсъди дузпа. Дунавският капитан Диян Димов стреля в горната греда, но веднага след това успя да добави с гърди от голлинията. Реферът обаче отмени попадението.
До края на първата част сценарият бе подобен – домакините владееха и атакуваха повече, а „септемврийци“ рядко минаваха центъра. С пропуски пред противниковата врата се отличиха, Антон Огнянов, Янислав Иванов, Диян Димов. На полувремето обаче резултатът бе 0:0.
Веднага след подновяването на играта Михаил Милчев уцели дясната греда, след като засече с глава центриране в наказателното поле на гостите. Броени минути по-късно това стори и Атанас Атанасов.
В 59-ата минута все пак „драконите“ отпушиха противниковатата врата. Мирослав Будинов прати топката в мрежата след центриране отляво на появилият се в игра само минута по-рано Николай Колев.
След това обаче русенският състав си позволи отпускане, от което се възползва резервата на гостите Франк Коре. Той наказа единствените две грешки на домакините в 76-ата и 78-ата минута и обърна резултата за 1:2.
До края вратата на „Септември“ бе обсадена, като дори русенският вратар Мартин Луков се включи в атака. Резултатът обаче остана непроменен.
В следващия кръг на „Б“ група „драконите“ гостуват на „Пирин“ в Разлог на 14 май от 18:00 ч.

„Дунав“(Русе): Мартин Луков, Марио Петков, Мартин Ковачев, Михаил Милчев (ж.к.), Атанас Атанасов, Диян Димов, Ивайло Раденцов, Янислав Иванов (46 мин. – Георги Чакъров), Юлиан Ненов, Антон Огнянов (58 мин. – Николай Колев), Мирослав Будинов.
„Септември“(Симитли): Филип Димитров, Здравко Карадачки, Любомир Гуцев, Георги Пейчев, Джейхан Зайденов, Борислав Сандев (ж.к.), Анатоли Лулейски (69 мин. – Деян Христов), Ибрахим Алим (55 мин. Франк Коре), Владимир Каптиев, Андон Гущеров (90 мин. – Николай Хаджиниколов), Стойко Иванов (ж.к.).

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене