„Пирин“(Разлог) спечели ценна точка срещу пряк конкурент

Отборът, воден от Николай Митов завърши 0:0 при гостуването си на „Добруджа“ и вече има 34 т. в актива си и е на цели 4 от добричлии

„Добруджа“ падна отново в зоната на изпадащите, след като владееше инициативата през целия мач, а играчите на тима създадоха редица ситуации пред вратата на противника, но така и не успяха да реализират гол.

Първото положение беше още в 5-та минута, когато Минко центрира успоредно на голлинията, но Кристиян Петков и Тодор Колев се разминаха с топката. В 15-та минута Кристиян Димитров стреля от границата на наказателното поле, но ударът мина над вратата.  От своя страна Божидар Кацаров и Костадин Аджов стреляха опасно, но стражът на домакините предотврати опасностите.

В 24-та Кристиян Петков отново не успя да засече подаване – този път от Тодор Колев. След почивката „жълто-зелените“ продължиха да търсят път към вратата на Пирин. В 60-та минута Влади Узунов стреля от двайсетина метра, но вратарят Емил Петров успя да неутрализира опасността. т своя страна Петър Тончев и Костадин Аджов също пропуснаха своите възможности за гол

Наставникът Радостин Димов направи вътрешна рокада, като изкара нападателя Кристиян Петков, пускайки бранителя Слави Сталев, а централният защитник Костадин Ничев застана на върха на атаката на „Добруджа“. Той беше много близо до гола в 76-та минута. Ничев успя да засече с глава центриране отдясно и топката отиваше в горния ляв ъгъл на вратата на гостите, но вратарят Петров успя да я отклони леко, колкото да се удари в гредата.  Десетина минути по-късно Минков проби отдясно и центрира успоредно на голлинията, но Ничев не успя да засече добре топката и те излезе в аут. В даденото от съдията 6-минутно продължение Влади Узунов опита отново късмета си с далечен шут, но топката мина в страни от вратата.

През втората част агитката на Добруджа издигна транспарант, на който пишеше „Подкрепа за Раднево“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене