Подробностите само в Топ Преса! Схемата КАТ: Арест на посредници при уреждането на „Бързи“ номера на македонци и българи в основата на днешната акция в КАТ Благоевград

Разследват началника Данаил Стоицов и благоевградчанина Бойко Ш., собственик на пункт за застраховки пред сградата на КАТ. -те ще бъдат задържани днес, както и две служителки на регистрация

 Трима посредници, уреждали номера на македонци и българи без ред в КАТ срещу 300 лева са сред арестуваните днес в мега операцията, която в момента тече в КАТ.

Според запознати във Вътрешна сигурност са постъпили сигнали, че определени благоевградчани извън системата на КАТ са уреждали срещу пари по бързото снабдяване с номера при регистрациите на автомобили. Имената им ще съобщим по-късно, тъй като все още вървят действия, на които не искаме да пречим.

Посредниците поддържали връзка с шефове в КАТ, а действията им не можели да бъдат осъществени, без знанието на началника Данаил Стоицов, смятат разследващи, затова той също ще бъде задържан за разпит днес. Дали ще остане трайно в ареста, предстои да видим.

Заедно със Стоцов, чиято съпруга работи в пункт за регистрация на автомобили пред сградата на КАТ, ще бъде задържан и собственикът му Бойко Ш., както и 2 служителки на гишетата за регистрация. Над 10 сигнала има постъпили в КАТ предимно от шофьори, платили си за услугата.

В схемата са намесени имената на популярни благоевградчани и бивши служители в системата. Операцията повтаря мега акцията в ДАИ преди месец, при която заради корупционни действия и злоупотреба със службата бяха арестувани 10 служители. Очаквайте подробности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене