Нашенци стягат куфари за гръцките плажове за Гергьовден

Нашенци ще изберат Бяло море за предстоящите почивни дни покрай Гергьовден. Туроператорите признават, че базите в пограничните курортни селца в Гърция вече са пълни на 100% през месеците май и юни, като напливът ще започне още този уикенд.

Благоевградска туроператорска фирма предлага почивка за нашенци в курортите Аспровалта, Неа Врасна и Ставрос. Една смяна в момента трае 4 нощувки, цената им за човек в двойна стая е само 65 лева.

От 1 юни нощувките са 5, а цената в Аспровалта и Неа Врасна е 90 лева, в Ставрос – 95 лева. От 1 юли цената в първите две селища скача на 145 лева за 5 нощувки на човек, а в Ставрос – на 160 лева. Най-скъпо е през август – тогава цената за 5 нощувки на човек е от 175 до 230 лева в зависимост от категорията на хотела и екстрите, които предлага.

Жителите на Пиринско отново ще изберат Бяло море, тъй като е по-близо от нашето море, освен това гръцките курорти са спокойни, цените приемливи, а на плажната ивица не се плаща допълнително нито за чадъри, нито за шезлонги.

www.ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене