Специална награда за Атанас Камбитов от Босилеград

В сръбски град се проведе Международен детски Великденски фестивал

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов бе удостоен със статуетка за съдействие и благодарност от организаторите на Международен детски Великденски фестивал в Босилеград.

Събитието се проведе за 23-ти път, то е единствено по рода си на Балканите и възпитава у децата патриотизъм, любов към православието и ги приобщава към българските традиции и обичаи. Фестивалът на великденските яйца се е превърнал в патриотичен акт и е най-значимото културно събитие за годината в Босилеград. В проявата се включиха и деца от Благоевград.

Всички участници гостуваха на областния център на Пиринско по покана на кмета Атанас Камбитов. Организаторите на фестивала се категорични, че ще продължи успешното взаимодействие между Сдружение „ГЛАС” – Босилеград и общината за бъдещи съвместни дейности, събития и фестивали.

Тази година над 100 деца посетиха Благоевград, за да може децата да се запознаят с красотата на населеното място, с културните и исторически забележителности в региона. По този начин те ще популяризират града в своите родни места.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене