Кораб акостира в морето от детски усмивки на площада в Симитли

На Велики четвъртък над 300 слънца озариха площада в Симитли с традиционния концерт „Детски усмивки”. Най-малките жители на общината сътвориха празнична феерия пред голяма публика и много аплодисменти. Празникът, който създадоха малчуганите от всички детски заведения в община Симитли, е единственият детски фестивал в България, организиран за детското творчество ежегодно.

С много танци, стихчета, песни, дечицата изпълнени с любов, трепет и вълнение показаха какво са научили извън възпитателно образователния процес. Усмивките на стотиците хлапета грееха и стопляха сърцата на всички майки, баби, татковци и роднини, дошли да видят талантливата си рожба на голяма сцена.

Кораб акостира в морето от деца на площада, множество народни танци, с които децата показаха неспирната си любов към родината, мажоретки, руски танци и още много атрактивни изпълнения бяха представени пред широката публика. На финала малките участници с грейнали лица от радост в един глас запяха песента за усмивката и със силно гърло заявиха „Да живее България”. За пореден път всички детски заведения в община Симитли, накараха родителите, дошли да проследят спектакъла, да се почувстват щастливи и да усетят  магията на детското мислене. Кметът Апостол Апостолов с интерес проследи  най- големия празник на малчуганите „Детски усмивки” и не скри вълнението си от случващото се, като през цялото време ръкопляскаше бурно и ги окуражаваше.

За настроението на малки и големи се погрижиха бате  Бранко и кака Поли от Драматичен театър „проф. Енчо Халачев”, които са най- добрите приятели на децата в техните игри и забавления.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене