Какво е да работиш с едни от най-добрите шефове в страната?

Костадин Шиндов от Копривлен: След края на сезона ще ви сготвя нещо от шеф Манчев

Стоян ЦВЕТКОВ
Костадин Шиндов е роден през 1994 година в село Копривлен. Завършва готварство в ПГ по МСС „Пейо Яворов“ и мечтата му е един ден да отвори собствен ресторант. В момента се занимава с готвене, като не крие възхитата си от някои от най-добрите шефове – готвачи в България, с които е работил заедно.
– Здравей, Костадин.
– Здравейте!
– Завършил си готварство. От какво се запали?
– Винаги като малък съм гледал и съм се възхищавал на готвачите. За да бъдеш добър готвач, трябва да имаш невероятно чувство за мярка, невероятна прецизност и невероятен хъс. Мисля, че с годините все повече и повече придобивам тези умения.
– Разкажи откъде тръгна всичко?
– След като завърших гимназия започнах работа в ДНА „Ванита“. Работих два месеца, след което реших да рискувам и тръгнах към морето. За мое щастие, първата ми година там мина успешно. Работех с велики шеф готвачи като Кирил Марков и шеф Манчев – Петров. Тук искам да им благодаря за всичко, на което ме научиха. След това реших да продължа да се занимавам с готварство, защото виждах, че нещата вървят добре. Лятото свърши и следващата дестинация бе Банско. Там работех в четири звездния хотел „Лион“ в Банско. Работих и в един от двата най-елитни ресторанта в Банско – „Куинс“. Просто съм горд със себе си (смее се).
– Имаш ли планове за това лято?
– Да. Това лято отново мисля да заминавам за морето. Дадох си почивка от два месеца и сега съм нетърпелив. Ножът и вилицата са ми в главата, тиганът пред очите (смее се). Имам оферта от Слънчев Бряг, както и от Св. Влас. Все още не съм решил къде ще избера, но имам време.
– Благодаря, успех във всяко начинание!
– И аз ви благодаря. Искам да кажа, че ви обещавам, че след края на сезона ще ви сготвя нещо от шеф Манчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене