Инж. Васил Атанасов, управител на “Паркинги и гаражи – Благоевград”: Законите са за всички!

Васил Атанасов е на 59 години, женен с две деца. Работил е като началник на отдел в Областно пътно управление – Благоевград. Членува в клуба на ГЕРБ в кв. „Грамада”. Срещам се с г-н Атанасов, заради многото сигнали които получавам в редакцията на Топ Преса и многото въпроси защо… Защо на скъпите автомобили не поставят скоби? Защо паякавдига избирателно автомобили? Да разберем какво да очакват наглите шофьори.

Г-н Атанасов, благодаря, че ме приехте без предварителна уговорка. Идвам с конкретни въпроси, които няма да отнемат много време.

– Ще отговоря на въпросите. Аз следя редовно вестник Топ Преса и мога да кажа, че вашата медия ми харесва…

Първо нека да уточним въпроса с изпращането на SMS-и на телефоните от табелите. Има много хора, които са се оплакали, че са изпратили SMS, но на кирилица и системата не го приема…

– Да. Системата е направена да приема символи на латиница. След това тя си ги преобразува. На всяка табела всеки, който влиза в синя зона няма начин да не се сблъска или да мине поне през няколко такива табели. Във всеки район или зона има табела, която подробно обяснява начина на пускане на тези SMS Има и пример. Обяснено е като за първолаци. Така че всеки, който е погледнал тези указателни табели може да провери и да види как точно да го пусне. Другият вариант е да пита наши служители и те ще му обяснят как се пуска.

Тоест водачите да бъдат по-внимателни и да четат табелите?

– Ами да. Всеки водач на МПС трябва да следи табели, знаци иначе винаги ще е в нарушение. Затова   и ние сме направили подробни табели за начина на изпращане на SMS. Това е от 2012 г. , не е от вчера…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене