НС прие оставката на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева

Народното събрание гласува и прие оставката на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева, съобщава БГНЕС. Народният представител от ГЕРБ Ирена Коцева подаде оставка като депутат в 43-ото Народно събрание на 22 април след дълги дилеми, след като стана ясно, че съпругът й е спечелил обществена поръчка на Центъра за градска мобилност и е в близки контакти със зам.-кмета на Столична община по транспорт Любомир Христов. В същия ден Христов подаде оставка, а на следващия ден и цялото ръководство на Центъра за градска мобилност.

Депутатът от БСП Таско Ерменков взе думата относно оставката на депутатката.

„Когато един народен представител счита, че не може да изпълнява задълженията си и си подава сам оставката, е едно, друго е, когато някой му разпореди да направи това, защото съпругът на този народен представител пиел кафе със зам.-кмета. Председателят на вашата партия може да играе тенис с най-различни бизнес партньори, които печелят многомилионни поръчки, но съпругът на народен представител не може да пие кафе”, каза той.

 Според Ерменков не е нормален начинът, по който Ирена Коцева е накарана да си подаде оставката.

„Председателят на ГЕРБ, макар и премиер, не бива да бъде владетел на депутатите си. Става дума за акт, който не е по собствено желание, а е предварително оповестен от премиера на България. Видимо този човек днес доказва още един път , че когато има бунт на кораба той взема всякакви мерки той да бъде потушен. Видимо този човек не е чел книги само за индианци, а и за пирати”, убеден е Таско Ерменков.

 От своя страна друг депутат от левицата Чавдар Георгиев, пък се обърна към управляващите с упрека, че много бързат да си отрежат опашката, за да не си отрежат главата.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов призова депутатите да се съобразят с волята на един народен представител, който иска да напусне парламента.

„Искам категорично да заявя, че няма народен представител от ПГ на ГЕРБ, който да не стои зад Ирена Коцева. За да си подадеш оставката, трябва да имаш достойнство да го направиш и тя го направи. Това е неин личен акт, само и единствено воден от интересите на държавата“, заяви Цветанов. Според него „спекулациите” по адрес на Коцева целят да уязвят ГЕРБ.

 Той увери, че Ирена Коцева ще продължава да се ползва с необходимия авторитет от ГЕРБ и от народните представители от партията.

„И към настоящия момент няма човек, който да каже, че тя е извършила престъпление, защото тя не е извършила такова”, смята още Цветан Цветанов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене