500 лв. глоба, 8 месеца без книжка и отнемане на 10 точки за шофиране с 1,17 промила на водач от Хаджидимово

Все по-солени стават налаганите от полицията и Районния съд в Гоце Делчев глоби за водачи на МПС, установени от проверяващите органи за шофиране в нетрезво състояние.

На свое заседание преди два дни магистратите в Гоце Делчев въпреки направения компромис да намалят с 300 лева обжалваното от Костадин Таранинов от Хаджидимово наказателно постановление – глоба от 800 лева, той ще трябва да плати немалката санкция от 500 лева в полза на държавата за безрасъдството си да седне зад волана с 1,17 промила.

Съдът потвърди наказателното постановление, наложено на Таранинов от Районното управление в Гоце Делчев, като го лиши от правоуправление за 8 месеца и отнемане на 10 контролни точки.

Решението може да се обжалва с касационна жалба пред Административния съд в Благоевград в 14-дневен срок.

Сериозната глоба и санкциите спрямо Костадин Сотиров Таранинов от Хаджидимово е за това, че на 27 август 2015 г. около 00:10 часа на улица „Първа“ в Гърмен е заловен от полицейски служители да управлява в нетрезво състояние лек автомобил „Пежо 406“, собственост на неговия съгражданин А. М.

Престъплението е било установено след направена проба с техническо средство, което е отчело наличие на 1,17 промила алкохол в издишания от водача въздух.

Веднага след извършената проверка на Таранинов на място му е бил съставен акт, въз основа на който началникът на РУ-Гоце Делчев е издал наказателно постановление.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене