Избраха ново читалищно настоятелство в Симитли

Отчетно–изборно събрание на членовете на Читалище „Св. Климент Охридски-1922” се проведе в Симитли. На събранието беше изслушан и приет отчетът за тригодишния мандат на читалищното настоятелство и избраха ново, което да продължи работата.

3 точки включваше дневният ред – отчет на дейността на читалището за периода 2012-2015 година, отчет на проверителна комисия за същия период, избор на читалищно настоятелство и проверителна комисия, и определяне размера на членския внос на членовете.

Секретарят на читалището Димитринка Байракова изнесе доклад за дейността на читалището и постигнатото през времето 2012-2015 година. Младежки танцов състав, Денс клуб Бонита, Мъжка певческа група, Женска певческа група, Кукерски групи, Групи за изворен фолклор; библиотека с над 25575 тома, Театрална школа са организираните групи, които работят в читалището. Тя отбеляза всички награди и постижения на самодейците и най- голямото постижение на читалището за този период – спечелване на проект за над 600 000 лева за абсолютното ремонтиране на материално-техническата база, което е и голямата гордост на ръководството.

Бе избрано и ново читалищно настоятелство от 7 души. В него влязоха Евгения Георгиева, Виолета Кръстева, Виолета Ставрева, Вилияна Кацарска, Мария Дюлгерска, Таня Тасева и секретаря на читалището Димитринка Байракова.

С пълно мнозинство членовете гласуваха за продължаване на практиката за 5 лева членски внос и пожелаха на новото настоятелство да продължава да работи в посока за развиване дейността на читалището.

Ани Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене