Второ ОУ „Гоце Делчев“ град Гоце Делчев се готви за участие в Четвъртото международно състезание по английски език – Хипо

В навечерието на патронния си празник Второ ОУ „Гоце Делчев“ град Гоце Делчев се готви за участие в Четвъртото международно състезание по английски език – Хипо.  Осмокласникът Александър Хаджиев е първият ученик от община Гоце Делчев и региона, който се класира за финалния кръг на състезанието. Той е един от десетте финалисти от България, които ще се състезават с финалистите от още осем държави в Лидо ди Йезоло, Италия.

Състезанието е предназначено за ученици от 10 до 19 годишна възраст от училищата в Албания, Босна и Херциговина, България, Хърватска, Италия, Македония, Черна Гора, Сърбия и Словения.  То се организира за четвърта година от ГЛОБЪЛ ИНПУТ И ГЛОБЪЛ ХИПО АСОСИЕЙШЪН.

Учениците от Второ ОУ „Гоце Делчев“ се включват в състезанието за трета, поредна година. Координатор на състезанието е госпожа Величка Иванова- старши учител по английски език.

Състезанието се провежда в три кръга.

На 05.03.2016 година  бе проведен предварителният кръг. В него взеха участие двадесет и седем ученици от четвърти до осми клас, които се състезаваха в три възрастови категории. Тестовете за предварителния кръг на състезанието се състоят от три части: тест за четене с разбиране /многовариантен избор/, тест за слушане с разбиране и писмен тест.

За полуфиналния кръг, който се проведе на 01.04.2016, година се класираха Райна Бухлева – 4клас, Йоана Параскова – 5 клас, Надежда Попова – 6 клас и Александър Хаджиев – 8кл. Те се състезаваха с 2107 български полуфиналисти. Всички те се представиха много добре, а Александър постигна най- висок за България резултат и е един от двамата български финалисти в категория Хипо 3.

Финалният кръг на състезанието ще се проведе на 14 и 15 май 2016г. в Лидо де Йезоло, Италия.  Седемдесет и осем финалисти от Албания, Босна и Херциговина, България, Хърватска, Италия, Македония, Черна Гора, Сърбия и Словения  ще положат изпит, който е по формата на изпита JETSEТ, включващ четирите основни умения.

Пожелаваме успех на Александър!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене