„Пирин“(Благоевград) изпусна „Берое“

Двата тима завършиха при 1:1, а гостите трябва да бъдат далеч по-доволни от резултата, отколкото борещият се да не играе бараж тим на „орлетата“

Първата опасност предедна от двете врати създаде бившето „орле“ Спас Делев, чийто изстрел отдалеч в 14-ата мин. бе избит от Красимир Костов в корнер.

Домакините отговориха на свой ред 8 мин. по-късно дойде най-спорната ситуация в срещата, след като вратарят на Берое“ Благой Макенджиев се хвърли в краката на нападателя на Пирин Мартин Тошев и го спъна, но главният съдия Ангел Баялцалиев остана безмълвен, независимо от това, че петият съдия Ангел Ангелов му подсказа.

Това не отчая домакините от Благоевград и в 28-ата Костадин Дяков стреля отблизо, но Веселин Пенев изби топката от голлинията на Берое“, а минута по-късно Мартин Тошев бе блокиран.

Втората част „Берое“ стартира по-добре и поведе в резултата по куриозен начин в 48-ата мин., след като от корнер топката бе засечена с глава в напречната греда от Елиаш и тя отскочи високо, защитата на Пирин се засуети и същият футболист отново с глава от голлинията вече я вкара в мрежата – 0:1.

Последва опит на благоевградчани да дадат оговор и в 68-та мин. Мартин Тошев бе близо до гола след негов диагонален удар, но топката мина на сантиметри от десния страничен стълб.

В 79-ата минута Милисавлевич глупаво си изпроси два жълти картона и съответно червен, защото се забави твърде много при напускане за смяна.

Това даде криле на „орлетата“ и след упорит натиск „Пирин“ изравниха в 88-ата минута. Юлиян Попев с глава вкара, след като засече центрираната от фаул топка.

Така „Пирин“ е вече на 4 точки пред „Монтана“ в битката за директно спасение, които обаче са с мач по-малко, тъй като почиваха в последния кръг.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене