Изготвят ПУП за парк „Свети Врач”, кметът К. Котев увери, че ще го запазят

За изготвяне на подробен устройствен план на парк „Свети Врач” в Сандански дадоха благословията си общинските съветници на последното си заседание. То бе председателствано от зам. председателя Николай Шаламандов заради отсъствие на председателя д-р Георги Синански, който е в болнични.

107627-632x358Съветникът Явор Аргиров обяви, че няма нищо против да се отпочне процедура за подробен устройствен план на парка, но е против, че не е съобразен със Закона за устройство на територията. „Ако ние гласуваме да отпочне процедура по изготвяне на ПУП в парк „Свети Врач”, ще започне едно обжалване на нашето решение в съда и това ще продължи в рамките на 5 години. Ако трябва да свършим добра работа, по-добре е да се отложи точката и да се огледат законово всички неща”, каза Я. Аргиров.

Кметът Кирил Котев даде уверение, че е направил проверка и е съгласувано предложението с експерти. „Отнякъде трябва да се започне и това е първата стъпка. Уверявам ви, че ще положим всички усилия да запазим парк „Свети Врач”. По-добре е да задействаме процедурата, отколкото да я отлагаме”, категоричен бе кметът К. Котев.

Съветникът Красимир Станоев обяви, че групата съветници от РЗС ще гласуват против, тъй като според тях не е изяснено какво точно се цели с този подробен устройствен план. „Аз и групата съветници от РЗС нямаме нищо против да се развива паркът „Свети Врач”, но да сме наясно какво се цели с този ПУП”, каза К. Станоев.

Изготвянето на ПУП в парк „Свети Врач” обхваща ул. „Младост” от моста на кооперативния пазар, ул. „Христо Смирненски”, ул. „Банска”, ул. „Мара Бунева”, ул. „Никола Вапцаров”, корекцията на р. Санданска Бистрица, района от „Хидрострой”, част от горския фонд и парка зад градската баня.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене