Деца от Симитли се включиха в Маратон на четенето

Маратон на четенето се проведе за поредна година в НЧ ”Св. Климент Охридски-1922” в Симитли. Целта е да се насърчи четенето и общуването с книгите – носители на не предходните ценности в човешката история и култура.

Децата от ОДЗ “Радост” – филиал ”Ян Бибиян” – подготвителните групи „Врабчета” и „Мечета” също взеха участие. Те се запознаха с правилата на библиотеката , от коя възрастова група да си взимат книжки и как са подредени книгите в библиотеката. Библиотекар от отдела чете приказка на малчуганите, показа им как да търсят книга от библиотеката и им задава гатанки.

В Световния ден на книгата и авторското право първокласници от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий „ в Симитли научиха от къде идва традицията за честването на деня. Учениците се запознаха с правилата за регистриране като читател , опазване на заетите книги , получаване на библиотечно- библиографски знания и защо е важно четенето на книги. Децата участваха активно в събитието „Всички букви зная , мога да чета”.Четоха „Молбата на книгата”, отговаряха с ентусиазъм на всички гатанки и станаха читатели на читалищната библиотека за деца.

По традиция кампанията се провежда от Българската библиотечно информационна асоциация/ ББИА/ в партньорство с Асоциация „Българската книга” и тяхната инициатива: „Походът на книгите”.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене