Деца и ученици от община Сатовча с организирани тържества в училища, детски градини и ясли отбелязаха празника на жената – Осми март

111С един ден в аванс деца и ученици от общината с организирани тържества в училища, детски градини и ясли отбелязаха празника на жената – Осми март. С признателност и уважение деца и ученици подаряваха цветя на своите учителки и майки, на своите приятелки.
Организираните тържества по случай празника продължиха през целия ден – както в детските градини и ясли, така и в училищата. С помощта на своите учителки малчуганите от детските градини и ясли се бяха подготвили специално за Деня на мама и пееха песнички, рецитираха стихове за това, как тя – Майката, всеотдайно се е грижила за нас, за нашата благодарност към неоценимия ѝ труд, за безсънните ѝ нощи, за усмивката на лицето и топлината в сърцето ѝ.
Най-често произнасяните за деня думи бяха благодарствените слова „благодаря ти, моя мила мамо ….” и „за тебе, майчице любима ….” , които бяха изричани с много трепет, обич и благоговение. На които слова се вълнуваха не само децата, които ги произнасяха, но и майките, бабите и гостите на тържествата.
В умело подбраните специално за празника на майките стихове непрестанно се възхваляваше майчината обич и неоценима грижа, а децата, подготвили художествено-музикалните тържества, се радваха на признателността на публиката и на това, че трудът им бе оценен от родители, близки и гости.

222333

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене